13 leghatékonyabb módszer az iPhone akkumulátorának megtakarítására

Az iPhone akkumulátora gyorsan lemerül? Nyugodj meg, banda. Próbálja meg a következő módszerekkel megtakarítani az iPhone akkumulátorát, hogy az akkumulátor ne legyen pazarló és egész napos legyen.

Az Apple mindig javítja az akkumulátor élettartamát iPhone. Állítólag még a legújabb iPhone is, mégpedig a 11 Pro Max, rendelkezik a leghosszabb akkumulátor-élettartammal.

De más a helyzet, ha régi típusú iPhone-t vagy a legújabb termék alatti verziót használ. Gyakran éreznie kell, hogy az akkumulátor elég pazarló, igaz?

Ezért ebben a cikkben az ApkVenue számos módszert mutat be az iPhone akkumulátorának megtakarítására, mind az iPhone 7, mind az iPhone 6, az iPhone 5 és az iPad készülékek esetében.

Hogyan lehet spórolni az iPhone akkumulátorával, hogy tartósabb legyen

1. Ne zárja be az alkalmazást

Kezdjük azzal, hogy eloszlatjuk az akkumulátorkímélő mítoszt. Az iPhone-felhasználók hajlamosak leállítani az alkalmazásokat, ha éppen nem használják őket.

Ez logikus, hogy az alkalmazás ne merítse le az akkumulátort a háttérről. Egy kattintással megteheti Home gomb kétszer, és csúsztassa felfelé a bezárni kívánt alkalmazást.

Valójában ez a módszer nem egészen helyes. Az alkalmazás bezárásával a RAM a nulláról fog működni, amikor megnyílik az alkalmazás. Ez az ügy eléggé lemerült az akkumulátor ha folytatódik.

Valójában az Apple sem javasolja ezt, és megerősítette, hogy az alkalmazás bezárása nem növeli az akkumulátor töltöttségét.

2. Távolítsa el az akkumulátor lemerülésével kapcsolatos alkalmazásokat

A menüben megtekintheti a legpazarlóbb alkalmazások listáját Az akkumulátor használata. A trükk, nyisd ki Beállítások> Általános> Akkumulátor és csúsztassa le.

Itt láthatja, hogy mely alkalmazások futtatták a legtöbb akkumulátort az elmúlt 24 órában vagy az elmúlt 7 napban.

Ha nem túl fontos vagy ritkán használt alkalmazást talál, törölheti az alkalmazást, és kereshet egy hasonló funkciójú, akkumulátor-hatékonyabb alkalmazást.

3. Törölje a Facebook alkalmazást

Mint az ApkVenue korábban elmondta, az akkumulátor élettartamát súlyosbítják az akkumulátor lemerítésével járó alkalmazások, amelyek közül az egyik az Facebook.

Nem titok, hogy ez az alkalmazás köztudottan pazarolja az akkumulátort. A Facebook azt is elismerte, hogy iOS-en történő alkalmazása rengeteg erőforrást használ a háttérben.

Alapján Az őrző, a Facebook alkalmazás törlése akár 15 százalékkal is megtakaríthatja az iPhone akkumulátorát. A böngésző alkalmazással továbbra is elérheti a Facebookot.

Az iPhone akkumulátorának megtakarításának egyéb módjai ...

4. Kapcsolja ki az AirDrop-ot

Földre száll egy iPhone funkció, amelyhez Bluetooth-kapcsolat szükséges, amely lehetővé teszi fájlok, például fényképek iPhone-eszközre történő átvitelét.

Sajnos ez a funkció az akkumulátorok, a bandák pazarlásának minősül. Ehhez győződjön meg róla, hogy kikapcsolta az AirDrop iPhone alkalmazást, és csak szükség esetén kapcsolja be.

Ily módon több akkumulátor-felhasználást takaríthat meg, mivel az AirDrop funkció ki van kapcsolva, így leállítja az energiafogyasztást.

5. Kapcsolja ki az Emelés az ébrenlét funkciót

Emelje fel az ébrenlétet olyan funkció, amely lehetővé teszi az iPhone automatikus bekapcsolását, amikor felvette. Tehát nem kell egyetlen gombot sem megnyomnia az iPhone bekapcsolásához.

Annak ellenére, hogy megkönnyíti, ha szeretné látni az órát vagy az értesítéseket az iPhone-on, sajnos ez a funkció valójában gyakrabban ébreszti fel az iPhone-t, és növeli az akkumulátor-fogyasztást.

Ezért a funkció letiltása elősegíti az akkumulátor kímélését. Kikapcsolásához nyissa meg Beállítások >Kijelző és fényerő. Tekercs lefelé, majd csúsztassa jobbra az Emelés ébren felé kapcsolót.

6. Kapcsolja ki a háttéralkalmazásokat

Mentse az iPhone akkumulátorát is megteheti letiltani kevésbé fontos alkalmazások, amelyek háttéraliasban futnak háttéralkalmazás frissítés.

Egyre több alkalmazás fér hozzá a funkciókhoz háttéralkalmazás frissítés, vagyis minél magasabb az alkalmazás megeszi az iPhone akkumulátorát.

Letiltásához nyissa meg Beállítások >Tábornok >háttéralkalmazás frissítés. Ezután válassza ki azt az alkalmazást, amely szerinte kevésbé fontos.

Nem minden alkalmazásnak van szüksége erre a szolgáltatásra, például játékokra. De az üzenetküldő alkalmazásokhoz be kell kapcsolnia ezt a funkciót.

7. Kapcsolja ki az Értesítéseket a lezárási képernyőn

Futó alkalmazások alapértelmezett értesítést jelenít meg a zár képernyőn, amely bekapcsolja iPhone készülékét az egyszerű megtekintés érdekében.

Nagyon jó. De megint nem minden alkalmazásnak kell használnia ezt a funkciót. Sőt, mert fel kell áldoznia az akkumulátor élettartamát.

Minél kevesebb alkalmazás engedélyezett, annál kevesebb idő aktív a képernyőn, és annál jobb az akkumulátor élettartama.

Szerencsére testreszabhatja azokat az értesítéseket, amelyek megjelennek a zárolási képernyőn. A trükk, nyisd ki Beállítások >Értesítések >, majd válassza ki az alkalmazást, és kapcsolja ki az opciót Megjelenítés a képernyőzáron.

8. Rövidítse az automatikus zárat

Automata zár vagy az okostelefon előtti várakozási idő készenlétben lévő kiderül, hogy lehetősége van arra, hogy az iPhone akkumulátora hosszabb ideig tartson.

Ha valóban kímélni akarja az akkumulátort, az ApkVenue azt javasolja, hogy válassza a legrövidebb időt, nevezetesen 30 másodperc. Tehát, ha az iPhone nem, akkor reteszeli magát.

Normál napi használat esetén azonban kényelmesebb 2 percet használni. Csak szükség szerint állítsa be. Hogyan állítsuk nyitva Beállítások >Tábornok >Automata zár.

9. Engedélyezze az alacsony fogyasztású módot

Az alacsony fogyasztású mód letiltja a háttérben futó alkalmazásokat, csökkenti a képernyő fényerejét és bizonyos hatásokat.

Ezenkívül ez a funkció elnyomhatja a processzor munkáját is, így kevesebb akkumulátort fogyaszt, gang.

Ezt a funkciót akkor kell aktiválni, ha valóban meg kell takarítania az akkumulátort. De ha mindennapi használatban van, akkor nem kell aktiválnia, mert ez akadályozza az iPhone teljesítményét.

Az iPhone alacsony energiafogyasztású módjának aktiválásához nyissa meg Beállítások >Akkumulátor és kapcsolja be Alacsony fogyasztású üzemmód.

10. Korlátozza a helymeghatározási szolgáltatást

Az iOS 13 kiadása óta a Location Service szolgáltatás további funkciókat kapott. Most beállíthatja, hogy az iPhone mikor osztja meg a helyadatokat az egyes használt alkalmazásoknál.

Az iPhone akkumulátorának megtakarítása nem azt jelenti, hogy ki kell kapcsolnia ezt a fontos funkciót, de azt kell kezelnie, hogy mely alkalmazások használhatják ezt a helyszolgáltatási funkciót.

Ez a funkció teszi iDevice a tiéd olyan okosabb. De ha sok alkalmazást engedélyez, akkor az gyorsan felszívhatja az akkumulátort.

Ezt a funkciót a következő címen kezelheti: Beállítások >Magánélet >Helymeghatározó szolgáltatások. Tekercs lent, hogy mely alkalmazások számára engedélyezett a helyhozzáférés.

11. Tiltsa le az automatikus alkalmazásletöltéseket és frissítéseket

A legjobb iPhone alkalmazások mindig rendszeres frissítéseket biztosítanak, és a legfrissebb, kifinomultabb funkciókat kínálják.

Választhatja az alkalmazás letöltését vagy frissítését is. Egyes alkalmazások azonban automatikus frissítéseket hajthatnak végre.

Amikor az iPhone akkumulátora állapotban van alacsony, az alkalmazás frissítése minden bizonnyal tovább lemerítheti az akkumulátort, és gyorsan lemerülhet.

Ehhez letilthatja az automatikus letöltéseket és frissítéseket, hogy megakadályozza az iPhone frissítését, ha az akkumulátor lemerült.

12. Használja ki a Sötét mód funkció előnyeit

Ez a funkció feketévé varázsolja az iPhone témát, és hűvösebbnek tűnik. Nem csak a témák, még a csúszkamenü, a felhasználói felület és számos alkalmazás is megváltoztatja a színét.

De, jelenlét Sötét mód az iOS 13-on nem csak megjelenés kérdése. Valójában a Dark Mode bizonyítottan kíméli az akkumulátort, különösen azokon az iPhone készülékeken, amelyek OLED képernyőket használnak.

Az iPhone sötét üzemmódjának aktiválásakor az akkumulátorfogyasztás még gazdaságosabbá válik. A képernyőnek ugyanis nem kell megvilágítania a sötét területeket.

A fekete háttér színe is minimalizálja az iPhone munkáját, így hosszabb ideig használhatja, bandában.

13. Az akkumulátor állapotának maximalizálása

Az akkumulátor állapotának ellenőrzéséhez nyissa ki Beállítás >Akkumulátor > Akkumulátor Egészség. A menüben van egy leírás Maximum kapacitás.

A 80 százalék feletti maximális akkumulátor-kapacitás egészségesnek mondható. Kihasználhatja a lehetőségeket is Optimalizált akkumulátor töltés az akkumulátor töltésének maximalizálása érdekében.

Ezenkívül kalibrálhatja az akkumulátort is, amely az akkumulátor normalizálásának folyamata, hogy az akkumulátor kapacitását a rendszer helyesen és pontosan leolvassa.

Az iPhone akkumulátorának kalibrálása Ez úgy történik, hogy lemeríti az akkumulátort, amíg teljesen meg nem hal, majd teljesen feltölti halott állapotban. Csak havonta egyszer csinálod.

Nos, ennyi volt hogyan lehet megtakarítani az iPhone akkumulátorát amelyet kipróbálhat az iOS különböző verzióihoz. Ily módon természetesen az akkumulátor energiája tovább tarthat.

Ezenkívül az iPhone akkumulátorának megtakarítása egyidejűleg fenntarthatja az akkumulátor egészségét is, így tartósabb és tartósabb.

Olvassa el a cikkeket is Tech Hack vagy más érdekes cikkeket a Tia Reisha.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found