hogyan lehet könnyen kiválasztani a legjobb ramot pc-hez és laptophoz

Hogyan választhatom a RAM-ot? Gyere, íme, hogyan válaszd ki a legjobb RAM-ot a PC-k és a laptopok számára! mert nem minden számítógépes rendszer ugyanazt a RAM-ot használja.

A processzoron és a tárolási sebességen kívül egy másik dolog, amely meghatározza a számítógép sebességét, a RAM. Fontos funkcióval rendelkezik, amely segíti a processzort a számítási folyamat végrehajtásában. Ezért minden bizonnyal elengedhetetlen a megfelelő RAM használata.

A jelenleg forgalomban lévő RAM-változatok annyira változatosak. Ennek oka az, hogy nem minden számítógépes rendszer ugyanazt a RAM-ot használja. Zavart, hogyan válasszuk a RAM-ot? Gyere, íme, hogyan válaszd ki a legjobb RAM-ot a PC-k és a laptopok számára!

  • Teljes Ryzen, G.Skill szupergyors, különleges RAM-ot indít!
  • Itt olvashatja el, hogyan lehet legyőzni az olvashatatlan RAM-ot a PC-n / Laptopon egyszerűen és egyszerűen
  • Biztos benne, hogy a PC / laptop RAM gyors? 5 Ez a szoftver tesztelheti

Hogyan válasszuk ki a legjobb RAM-ot PC-k és laptopok számára

Fotó forrása: Kép: Geil

Hogyan lehet kiválasztani a legjobb RAM-ot a PC-k és a laptopok számára, nevezetesen úgy, hogy először azonosítjuk a RAM-hoz kapcsolódó számítógépes rendszert. A következő kérdéseket követheti annak érdekében, hogy megfelelően felismerhesse a RAM-mal kapcsolatos számítógépes rendszerét.

A legjobb RAM kiválasztásának kérdése PC-k és laptopok számára

1. PC vagy laptop?

Válasz: Ha számítógépet használ, akkor keresse meg a DIMM / LODIMM / LO-DIMM elemet. Ami a laptopokat illeti, keresse meg a SODIMM / SO-DIMM modult.

2. DDR3 vagy DDR3L vagy DDR4?

Válasz: A DDR3 / DDR3L és DDR4 biztosítása érdekében ellenőrizheti az alaplap aljzatán keresztül. Mivel a DDR3 / DDR3L és a DDR4 foglalatok között különböznie kell.

Az alaplapon lévő foglalat meghatározásához keressen rá a Google-ra a "Specifikáció (Márka alaplap típusa)" vagy "Specifikáció (Laptop márka típusa)" képlettel. Példák a keresési eredményekre.

Fotó forrás: Kép: Minta keresési eredmények

Különösen a DDR3 és a DDR3L esetén mindkettő ugyanazt a foglalatot használja. A DDR3L a DDR3 frissítése, amely alacsonyabb feszültséget használ, amely 1,35 V. Ennek ellenére a DDR3L képes visszafelé kompatibilitás. Ami azt jelenti, hogy telepíthető a DDR3-ra.

Lényegében a DDR3 és a DDR3L között nem kell aggódnia, hogy oda-vissza megy. Csak válassza a DDR3L-t, ha az árkülönbség kicsi.

3. RAM kapacitás?

A RAM kapacitás meghatározásához minél nagyobb, annál jobb. Különböző szoftverek futtatásához azonban jobb, ha legalább 8 GB.

Milyen nagy? Ez a processzor memóriavezérlőjétől függ. Egyes processzorok eltérő maximális RAM kapacitási értékekkel rendelkeznek. Például az Intel Atom N570, amelynek maximális RAM-ja 2 GB. Ha 4 GB-ot telepít, az nem lép be a POST-ba.

A maximális RAM-érték megtalálásához keressen a Google-on. Az Intel esetében keressen az "Ark (Processor Type)" képlettel. Az AMD esetében pedig sajnos nem tájékoztatta erről. Példák a keresési eredményekre.

Fotóforrás: Kép: Minta keresési eredmények

4. RAM sebesség?

Válasz: A RAM sebessége érdekében megint ellenőrizni kell az alaplapot. Csak annyit, hogy ezúttal ellenőriznie kell a memória vezérlő képességeit.

Annak biztosítása érdekében, hogy továbbra is ugyanaz maradjon, a "Specifikáció (Márka alaplap típusa)" vagy "Specifikáció (Laptop márka típusa)" képlettel kereshet a Google-on. Példák a keresési eredményekre.

Fotó forrása: Kép: Alaplap keresés Fotó forrása: Kép: Laptop Search

5. A RAM időzítése?

Válasz: A RAM időzítéséhez semmire sem kell figyelni. Először helyezze fontossá a nagy RAM sebességet, majd válassza ki a legkisebb RAM időzítést.

6. RAM márka?

Válasz: Ingyenes márkák esetén csak a zsebéhez igazítsa. Ha drága márkát választ, általában jó chipet (általában Samsung) használ, potenciállal túlhajtott és tartósság a jó.

7. Hűtőborda funkció?

Válasz: Ha van jobb, ha nincs is probléma. Mivel a RAM nagy része ma már egy életre szóló garancia is. Ha sérült, csak a garancia marad érvényben, mindaddig, amíg a matrica nem sérült meg, és a RAM fizikailag nem hibás.

8. RGB jellemzők?

Válasz: Csak az esztétika, természetesen egyáltalán nem kötelező.

9. Speciális RAM?

Válasz: 2015-től számos speciálisan tervezett RAM van. Példa kifejezetten az Intel X99 platformra optimalizált G.Skill Trident X-re. Akkor jelenleg ott van a G.Skill Flare X, amelyet kifejezetten a Ryzen platformra optimalizáltak.

A különbség az, hogy ezt a speciális RAM-ot egy chip segítségével készítik el, bizonyos platformokon az overclockerek kompatibilitási tesztjeinek eredményei alapján. Például, ha Ryzenről van szó, akkor természetesen a tesztelés a Ryzen platformmal történik.

Tehát így választhatja ki a legjobb RAM-ot a PC-k és a laptopok számára, a lényeg valójában az, hogy utalnia kell a rendelkezésünkre álló számítógépes rendszer képességeire. Különösen, ha APU-t használ, természetesen a megfelelő RAM kiválasztása kötelező.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Mit gondol erről, van valami nem világos? Ha vannak hiányosságok, a megjegyzések oszlopon keresztül kérdezhet. Később az ApkVenue hozzáadja a cikkhez. Köszönöm.

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket RAM vagy más érdekes írás Andalas fia.

Transzparens: Gizmodo


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found