Ez az a különbség a 32 és 64 bites ablakok között, amelyeket biztosan nem ismer

Eddig két különböző alaprendszer létezik, nevezetesen 32 bites és 64 bites. Néha a felhasználók nem figyelnek a használt Windows alapra, legyen az 32 vagy 64 bites. Annak ellenére, hogy használatra van különbség a kettő és a te között

A Windows Indonézia legnépszerűbb operációs rendszere. Nincs több felhasználó, mert a laptopok vagy számítógépek többsége ezt az operációs rendszert használja. Az Indonéziában sokféle típusú és típusú Windows van, és ezen kívül a Windows között különböző alaprendszerek is vannak.

Eddig két különböző alaprendszer létezik, ti 32 bit és 64 bites. Néha a felhasználók nem figyelnek a használt Windows alapra, legyen az 32 vagy 64 bites. Annak ellenére, hogy használatra van különbség a kettő között, és ezek a különbségek hatással lesznek a teljesítményre. Valójában mik a különbségek, előnyök és hátrányok a 32 bites és 64 bites Windows rendszeren? A következőkben áttekintés.

  • Könnyű módszerek a Windows szoftver eltávolítására, nincs idő
  • 3 fontos ok, amiért érdemes letöltenie a Windows 10 rendszert
  • Hogyan lehet elkerülni egy fontos szoftver elvesztését a legújabb Windows 10 frissítésben

Különbség: Windows 32 és 64 bit

1. A felhasználható RAM mennyisége

Az alapvető különbség, amellyel a legtöbb felhasználó tisztában van, a maximálisan felhasználható RAM mennyiség. Minden alaprendszernek különböző korlátai vannak. 32 bites Windows esetén korlátozott RAM-mal rendelkezik kisebb mint 64 bites. A 32 bites Windows operációs rendszer csak a RAM maximális használatának korlátozásával rendelkezik kevesebb, mint 4 GB (kb. 3,2 GB), és akkor működik a legjobban, ha 1 vagy 2 GB RAM-ot használ. Míg a 64 bites Windows képes akár több mint 4 GB RAM. Ha a 32 bites Windows 4 GB RAM-mal van párosítva, akkor legfeljebb 3 GB-ot fog olvasni. Ennek oka a processzor architektúrájának 32 és 64 bit közötti különbségei.

2. 32 bites és 64 bites teljesítmény

A 32 és 64 bites Windows rendszerbázis közötti különbséget valójában a processzor képességei határozzák meg. Természetesen összehasonlítva a 64 bites processzor technológia újabb, mint a 32 bites. A Windows 32 bites, 32 bites processzorral is képes 64 bites alatt lenni. A Windows és a processzor kombinációja így tökéletes könnyű munka és kevésbé megerőltető alkalmazásokat nyithat meg. Míg a Windows és a 64 bites processzorok alkalmasak a működésre nehezebb munka mint a tervezés, a videó szerkesztésstb.

3. Képesség az adatok feldolgozására

A Windows, valamint a 32 és 64 bites processzorok architektúrájának különbsége minden bizonnyal nagyban befolyásolja maga a számítógép teljesítményét. A 32. és a 64-es szám valójában az egy ciklusban feldolgozható adatmennyiséget jelenti. A 32 bit azt jelenti, hogy amikor egy folyamatot hajt végre, a betöltött adatok 32 bitek. Tehát egyszeri adatfeldolgozással a Windows és a 64 bites processzorok gyorsabbak és maximálisabbak.

4. A szoftver kompatibilitása

Egy másik jelentős különbség a kompatibilitás szoftver amelyek felhasználhatók. A Windows 32 bit nem fog futni szoftver 64 bites. Eközben a Windows 64 bit rugalmasabb, mert futtatható szoftver 32 vagy 64 bites.

A 32 és 64 bites Windows előnyei és hátrányai

A 32 bites Windows előnyei:

  • Tud futni szoftver és régi alkalmazások 16 bites bázissal.
  • Kompatibilisebb a régebbi illesztőprogramokkal. Alkalmas laptopokhoz vagy régebbi számítógépekhez.
  • Csak 2 GB RAM-mal képes optimálisan működni

A Windows 32 bit hátrányai:

  • Csak kicsit szoftver új kompatibilis
  • Legfeljebb 4 GB RAM használható
  • Nem lehet megszokni szoftver nehéz, mint az After Effects

A Windows 64 bit előnyei:

  • Gyorsabb és hatékonyabb
  • Képes optimalizálni a processzor teljesítményét
  • Tud futni szoftver 32 bit
  • Futásra alkalmas szoftver a legújabb, amely a grafikát helyezi előtérbe

A Windows 64 bit hátrányai:

  • Nem alkalmas régi PC-khez

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found