10 tipp egy külső merevlemez kiválasztásához, amely nem sérül meg könnyen

A külső merevlemez kiválasztása nem könnyű, mert nagyon figyelni kell a minőségre, hogy ne okozzon csalódást. Tehát milyen szempontokat kell figyelembe venni a jó külső merevlemez-meghajtó (HDD) kiválasztásakor

A szükség Merevlemez (HDD) külső a laptop felhasználók számára napról napra növekszik. Ezt természetesen a laptop belsejében lévő belső merevlemez korlátozott kapacitása irányítja. Sőt, a laptopok merevlemezeit is nehezebb kicserélni, mint a PC-k merevlemezeit.

A legjobb külső merevlemez kiválasztása azonban nem egyszerű, mert nagyon figyelni kell a minőségére, hogy ne sérüljön meg könnyen. Tehát milyen szempontokat kell figyelembe venni a jó külső merevlemez kiválasztásakor?

  • 3 tipp a külső merevlemezek gondozásához
  • A formázást kérő külső merevlemez javítása

Tippek a külső merevlemez kiválasztásához

Azok számára, akik a legjobb külső merevlemezt szeretnék megvásárolni, ebben a cikkben JalanTikus áttekinti a legjobb külső merevlemez kiválasztásának tippjeit, hogy ne sérüljön meg gyorsan.

1. Operációs rendszer

Az OS X és a Windows operációs rendszerek különböző fájlrendszereket (HFS + és NTFS) használnak, így a legtöbb gyártó egyedi külső HDD-ket is gyárt a két platformhoz.

Bár az OS X képes olvasni fájlokat NTFS formátumú merevlemezeken, nem szerkesztheti és nem írhatja rájuk. Ezért ellenőrizze, hogy melyik operációs rendszerben fogja használni a merevlemezt.

2. Kapacitás

Nagyjából annyi merevlemez-területre van szüksége, amire szüksége van: próbálkozzon ezzel az egyszerű számítással: Az 500 GB kapacitású merevlemezen körülbelül 100 ezer 6 MP-es fényképezőgéppel készített fénykép és 125 ezer, MP3 minőségű 128 Kbps sebességű dal tárolható. A jobb minőségű fotók és zene természetesen nagyobb kapacitást igényel.

Ebből a becslésből tudni kell kiszámítani, hogy mekkora kapacitásra van szüksége, hogy ne vásároljon a szükségesnél kisebb kapacitású merevlemezt.

Eközben, ha több pénze van, erősen ajánlott vásárolni egy elég nagy kapacitású külső merevlemezt, mert valamikor mindenképpen szüksége lesz rá.

3. Forgási sebesség

A következő megfontolandó dolog a merevlemez forgási sebessége. Ennek oka, hogy ez nagyban befolyásolja az adatok írásának és olvasásának sebességét.

Merevlemez, amely sebességgel forog 7200 / perc sokkal jobb teljesítményt fog nyújtani, mint a merevlemez 5400 / perc. Még a mai legújabb merevlemezek egy része is sebességgel forog 10 000 fordulat / perc.

4. Kapcsolódás

Miután meghatározta a kívánt merevlemez kapacitását és sebességét, ideje meghatározni, hogy a merevlemez hogyan csatlakozik a számítógéphez. Manapság a legtöbb merevlemez használ kikötő USB a számítógéphez való csatlakozáshoz, amely a következőkből áll: USB 3.0 és USB 2.0.

Az USB 3.0 képes 5 Gbps sebességre, amely sokkal gyorsabb, mint az USB 2.0 480 Mbps sebességgel. Érdekes módon az USB 3.0 olyan számítógépeken is használható, amelyek csak rendelkeznek kikötő USB 2.0.

Vannak olyan merevlemezek is, amelyek kapcsolatot használnak mennydörgés port amely kétszer olyan gyors adatátviteli sebességre képes, mint az USB 3.0.

Az összes legújabb laptop és számítógép alma már biztosított mennydörgés port, és néhány laptop ablakok szintén megkezdték annak biztosítását. Sajnos a csatlakozással ellátott merevlemez ára villámcsapás ez egyelőre még mindig nagyon drága.

5. Merevlemez-védő

A következő dologra figyelni kell borító a külső merevlemez fedele. Ha csak otthon használja, vagy csak iskolába viszi, akkor elegendő egy normál védővel ellátott merevlemez, mert olcsóbb az ára.

De ha kalandor vagy, akkor természetesen ki kell választanod egy merevlemezt, amely könnyű és erős gumi vagy hasonló védővel rendelkezik, hogy a merevlemez ne sérüljön meg könnyen, ha ütés vagy ütés érné.

6. Jellemzők

A külső merevlemez kiválasztásakor utoljára a jellemzőire kell figyelni. A merevlemezen kötelező néhány szolgáltatás a következőket tartalmazza: biztonsági mentés és még jelszó védelem. Számos egyéb szolgáltatás is rendelkezésre áll, amelyeket személyre szabhat az Ön igényeinek megfelelően.

7. Garancia

A garancia az egyik olyan dolog, amelyet figyelembe kell venni egy külső merevlemez vásárlásakor. Soha nem fogjuk megtudni, mikor sérül meg a külső merevlemez. Hosszú garanciális idővel természetesen nem kell félnie, ha külső merevlemezét károsítja.

8. Értékesítés után

Az értékesítés utáni vagy szervizhelyek szintén olyan dolgok, amelyekre a következőkre kell figyelni, mielőtt külső merevlemezt vásárolna. Ha külső merevlemezt vásárol egy nagy gyártótól, akkor természetesen könnyen szervizelheti, ha a külső merevlemez megsérült.

9. Merevlemez mérete

Az egyik oka annak, hogy sokan vásárolnak külső merevlemezeket, kis méretük miatt. Ha nagy méretű külső merevlemezt vásárol, akkor ez természetesen gondot okoz Önnek, amikor hozzá szeretne férni.

Sőt, a nagy méretű külső merevlemezek általában külön áramot igényelnek, amikor be akarják kapcsolni. A megvásárolható ajánlott külső merevlemez mérete 2,5 ".

10. Ár

Egy másik tényező, amelyre figyelnie kell, mielőtt megvásárolná a külső merevlemezt ár. Minden külső merevlemez ára más.

Az 1 TB méretű külső merevlemezeket általában 800 ezer ártól lehet eladni. Míg a 2 TB vagy annál nagyobb méretben általában 1 millió feletti áron értékesítik.

Így választhatja ki a legjobb külső merevlemezt azok számára, akik meg akarják vásárolni. Ha van más tipp, ne felejtsen el megosztani a megjegyzések oszlopban. Sok szerencsét!

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket merevlemez vagy más érdekes írás Em Yopik Rifai.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found