waze vs google maps különbség: melyik a jobb?

A legjobb útikalauz-alkalmazásként íme a Waze és a Google Maps közötti különbségek, amelyeket Ön talán nem ismer

Amikor a Google megszerezte Waze 2013-ban sok kérdést vetett fel a Google tulajdonában lévő hasonló szolgáltatás sorsával kapcsolatban, nevezetesen Google térkép. De most a Waze még mindig működik létezik egymás mellett a Google Maps szolgáltatással.

Bár a Waze jelenléte új alternatívákat és preferenciákat ad navigációs információs szolgáltatásként, új kérdéseket ad fel, melyik alkalmazás a legjobb és mi a különbség a Waze és a Google Maps között?

  • WAH! Google Maps A parkolási lehetőségek hozzáadása
  • A különbség a Google Maps és a Earth között, érdekes történetek vannak, amikor készültek, tudod!
  • Nem kamu, ezek a furcsa és vidám utcanevek megtalálhatók a Google Maps-en!

Waze vs. Google térkép

Egyrészt ez a két alkalmazás ugyanaz a navigáció alapú alkalmazás, tehát mindkettő a legjobb a felhasználók számára nyújtott szolgáltatásokban.

Más szavakkal, a Waze és a Google Maps különböző felhasználói bázissal rendelkezik, és egyértelmű különbségeik is vannak, mik ezek?

Ahogy a webhely idézi smink, itt vannak a két szolgáltatás közötti különbségek.

Navigációs és kijelző interfész

Az összes ma létező navigációs alkalmazás közül a Google Maps továbbra is a „legtisztább” és legprofibb alkalmazás.

A Google Maps megjelenése nagyon minimalista és egyszerű, az útvonal könnyen beállítható és navigálható, valamint nem kezdők számára is elég könnyen használható.

Ezért azt javaslom, hogy a Google Maps legyen nagyon megfelelő, ha új, ismeretlen helyek keresésére használják.

Ezenkívül az alkalmazások használata a régi Android-eszközökön még mindig nagyon jó, bár ez történik egy kicsit lemaradás ha mobiltelefonon keresztül érik el 1 GB RAM mint Moto E és Galaxy S3 Miniazonban valójában nem okozott problémát.

A Google Maps másik érdekes tulajdonsága, hogy útvonal-becsléssel rendelkezik gyalogosok, kerékpárok és tömegközlekedés számára.

A mindenki számára készült Google Maps-szel ellentétben a Waze nem minden felhasználóval érkezett.

Úgy tűnik, hogy a Waze megszabadul a sok felesleges funkciótól is, ami azt jelenti, hogy a Waze speciálisabb szolgáltatásokkal rendelkezik, és a használati teljesítmény szempontjából is.

A Waze használatakor megadhatjuk a használt jármű típusát, az üzemanyag típusát, a választást az fizetős utak elkerülésére vagy fordítva, és még sok más különleges tulajdonságot.

A Waze szintén navigációs alkalmazás, de nem találjuk meg a gyalogosok, kerékpárok és tömegközlekedés útvonal-becslés funkcióját, mint a Google Maps.

Útvonalak, riasztások és frissítések

A Waze életben tartásának egyik előnye a forgalomjelentési funkció valós idő és frissítse az útvonalat. Minden felhasználó élő jelentéseket küldhet a balesetekről, az építési zónákról, az útjavításokról stb.

Ezen információk alapján a Waze automatikusan frissíti útvonalunkat, hogy elkerülje ezt. Izgalmas ez?

A Waze frissítései is több valós idő a Google Maps helyett, mert a Waze sok szállítási adatot használ, míg a Google Maps csak az aktív Google Maps felhasználók által benyújtott adatok alapján automatizál, és késéseket tapasztal a Google által gyűjthető adatokban.

A Google Maps sem gyakran átirányítani és figyelmeztetést jelenít meg, ha a forgalmi viszonyok megváltoznak, ha valami történik, például forgalmi dugó.

A figyelmeztetés szintén nem változtatja meg azonnal a kezdeti útvonalat, és törölhetjük az értesítést.

Kényelem és különleges jellemzők

A Google Maps egyik egyedi jellemzője, hogy a felhasználók hozzáadhatnak egy vagy több "boxkiállás'az aktuális hely és a végcél között.

Utazásokat előre is megtervezhetjük a 'Induljon el'és'Megérkezik'az alkalmazásban. Mindkét funkció kiválóan alkalmas komplex és hosszú utak megtételére.

További egyedülálló funkciók a nézetek megváltoztatása, az épületekben való navigálás és az útvonalak küldése a számítógépről a telefonra.

Úgy tűnik, hogy a Waze ennél is sokkal többet kínál, beleértve a rendőrségi rajtaütések elkerülésének ellentmondásos tulajdonságát. A felhasználók jelenthetik a rendőrség helyszíneit, és a Waze többi felhasználóját is elkerülhetik.

A felhasználók különféle helyeken is jelenthetik a kamerák vagy a CCTV helyét.

Egy másik funkció, amely nagyon hasznos, az Tervezett meghajtók, amely megmondja nekünk, mikor kell egy adott időpontban célba menni.

Ezután további figyelemre méltó funkciók közé tartozik a Spotify-val való integráció, a sebesség figyelmeztetés túl gyors vezetés esetén, ajánlások a rendeltetési hely közelében lévő parkolóhelyekre és a benzinkutak.

Helyi üzleti és társadalmi jellemzők

Ez a Waze egyik előnye, amely messze felülmúlja a Google Maps-et, nevezetesen társadalmi jellemzői. Mivel a Waze legtöbb adata onnan származik Varjú-forrás, természetes, hogy minden felhasználó üdvözölheti egymást és együttműködhet.

Például, ha más Wazereket látunk a térképen körülöttünk, akkor küldhetünk nekik szöveges üzenetet vagy csevegést.

Emellett felvehetünk barátokat, megoszthatjuk a helyeket és az érkezés várható idejét, amikor ugyanabba a célba tartunk.

Ezenkívül a barátok listája importálható a Facebookon vagy más névjegyeken keresztül is. Használhatjuk a „Láthatatlan módot” offline megjelenéshez is.

A legnagyobb különbség a Google Maps és a Waze között az, hogy a Google Maps nem rendelkezik közösségi funkciókkal. Képtelen beszélgetni, nincsenek barátok, semmi eredménytáblákstb.

A Google-nek azonban van olyan funkciója is, amely a Waze-nek nincs, amely meglehetősen teljes helyi üzleti információ.

A helyi vállalkozásokról szóló Google Maps keresési eredmények pontosabbak és átfogóbbak, teljes körű információt kapunk, például értékelésekről, véleményekről, üzemórákról, elérhetőségekről, fotókról, asztalok és helyek foglalásáról és még sok minden másról.

Ez a különbség a Waze és a Google Maps között. Tehát melyik a legjobb, Waze vagy Google Maps? Mely funkciókat gondolja fontosnak és melyeket feleslegesnek? Gyere, válaszolj az alábbi megjegyzésekben.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found