ne formázd a flashdisk-ot ntfs-be, ha nem így akarod!

a következő cikken keresztül vizsgáljuk meg alaposabban, hogy mely partíciók a legalkalmasabbak a kedvenc flash meghajtódhoz.

Miután korábban megbeszéltük FAT32, NTFS, exFAT, melyik merevlemez-partíció formátum a legjobb?, a következő cikken keresztül vizsgáljuk meg alaposabban, hogy mely partíciók a legalkalmasabbak a kedvenc Flashdisk-hez.

  • Olvashatatlan Flashdisk? Ez az ok és hogyan lehet legyőzni!
  • Könnyű módszerek a partíciók létrehozására a FlashDisk-en
  • Nem lehet formázni a FlashDisket? Ez a megoldás, egyszerű és INGYENES!

Ne formázza az Flashdisk-et, tehát FAT32, ha ...

Ha nincs tudatában, akkor az összes flash meghajtó partíciós formátuma megegyezik. Tárolóeszköz hordozható ezeket a felhasználásokat FAT32 alapértelmezett partíciós formátumként. Miért van az, hogy? Nem a FAT32 egy régi partíciós formátum, és sokkal több modern partíciótípus létezik?

A válasz azért van, mert a Flashdisk egy olyan adathordozó, amelyet gyakran használnak különböző eszközök és operációs rendszerek számára. Esedékes FAT32 régóta használt partíciótípus, ezért az eszköze és az operációs rendszere összeegyeztethető ezekkel a partíciókkal több lesz, mint a többi.

A problémák azonban akkor merülnek fel, amikor a fájl méreténél nagyobb fájlokat kell másolnia 4GB, például ISO fájlok, telepítő egyes játékok, tömörített fájlok stb. A FAT32 nem képes 4 GB-nál nagyobb méretű fájlok tárolására. Annak ellenére, hogy a Flashdisk tároló mérete legfeljebb 16 GB, még ez a nagy fájl sem tárolható.

Ezért a partíció típusa NTFS itt van, hogy megoldja ezeket a gyakori problémákat. Az NTFS szinte egyetlen korlátot sem tartalmaz az egyetlen fájlmásolat méretére vonatkozóan. A jobb biztonság érdekében még kvóta funkcióval is rendelkezik.

De ne formázza a flashdisket NTFS-re, ha ...

Nos, de bizonyára elég problémás problémákat fog tapasztalni, ha gyakran végez különböző tevékenységeket különböző eszközök és különböző operációs rendszerek segítségével. Ez azért van, mert NTFS egy még mindig viszonylag új partíciós formátum, amelyet nem sok eszköz támogat. Ne törődjön a készülékkel hordozható egyébként az operációs rendszerek, például a Mac OS, még NTFS partíció formátumú eszközre sem tudnak írni.

Szóval figyelnie kell a mindennapi viselkedésre. Ha észreveszi, hogy gyakranmásolat fájl nagy méretű, akkor az NTFS lehet a megfelelő választás. Ha azonban nagy kompatibilitású Flashdisk-ra van szüksége, akkor továbbra is a FAT32 partíciótípus a fő választás az Ön számára.

Az egyes partíciók kompatibilitásának összehasonlításával kapcsolatos teljes információkért ellenőrizhetjük a csapat által összeállított táblázatot is Hogyan kell Geek itt.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found