gyakran használják, de nem tudják a különbséget. doc és. docx a Microsoft Wordben?

Sokan nem vették észre a különbséget a DOC és a DOCX között a Microsoft Word-ben. Itt van a kettő közötti különbségek magyarázata.

A Microsoft Word napjainkban az egyik legnépszerűbb szövegszerkesztő szoftver. A Windows, MAC vagy Linux felhasználóknak ismerniük kell a Microsoft Word szoftvert.

Ennek ellenére tudta, hogy a Microsoft Word fájlok két különböző formátumban érkeznek, nevezetesen DOC és DOCX? Néhányan elgondolkodhattak azon, hogy mi a különbség a DOC és a DOCX között a Microsoft Word programban.

A kérdés megválaszolásához ezúttal JalanTikus elmagyarázza a DOC és a DOCX fájlkiterjesztések közötti különbségeket a Microsoft Word-ben.

  • Vigyázz! Csak nyissa meg a Microsoft Word programot Windows rendszeren, és feltörheti!
  • Különböző módszerek a PDF konvertálásához Word-be kedvenc moduljáról, olyan egyszerű!
  • 66 A Microsoft Word parancsikonjai, amelyek intelligensebbek

Különbség a DOC és a DOCX között a Microsoft Word-ben

DOC

Körülbelül 30 évvel ezelőtt a Microsoft a DOC formátumot használta fájlkiterjesztésükhöz. Több éven keresztül a Word volt az egyetlen olyan program, amely képes megnyitni a DOC kiterjesztésű fájlokat.

A 2000-es évek megkezdése előtt voltak olyan versenytársak, akik megnyithatták a DOC fájlokat, de nem minden formátum és beállítás működhetett a Word programon kívül más programokban.

2008-ban belépve a Microsoft kiadta a DOC fájlok legújabb frissítését, hogy azokat más szövegszerkesztő szoftverekben is felhasználhassák. 2008 után számos szövegszerkesztő szoftver kezdte képes megnyitni és szerkeszteni a DOC fájlokat, bár ezek nem voltak optimálisak.

DOCX

A versenytársak nyomására, akik elkezdték az Office nyílt forráskódú változatának elkészítését, nevezetesen az Open Office-t az Open Document Format (ODF) kiterjesztéssel. A Microsoft végül a fájlkiterjesztéseket nyitottabbá tette a szövegszerkesztés számára. A kiterjesztés az DOCX.

Nemcsak a Word kiterjesztés, hanem a Microsoft megváltoztatta az XLSX kiterjesztést a Spreadsheets (Excel) és a PPTX a prezentációk (PowerPoint) számára is.

Új szabvány jött létre "Office Open XML" néven. A formátum az Extensible Markup Language-en alapul, amely jobb, mint a formátum bináris alapú. Az Office Open XML számos előnnyel jár, például kisebb fájlméret, kevesebb korrupció, jobb képtömörítés stb.

A Microsoft maga hivatalosan is használta a DOCX kiterjesztést a 2007-es Office sorozatban, és folytatja a következő Office-sorozatot.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Melyiket érdemes jobban viselni?

Ha Ön egyike azoknak, akik gyakran használják a Word-et vagy a Microsoft által gyártott más szoftvert eddig. A DOCX kiterjesztés egy kiterjesztés, amelyet használnia kell.

Ez azért van, mert ez a kiterjesztés a Word-en kívül számos más szoftverrel megnyitható és szerkeszthető. Ezenkívül a fájlméret is viszonylag kicsi a DOC-hoz képest.

Ez a különbség a DOC és a DOCX között a Microsoft Word fájlokban. Ha továbbra is zavart, kérdezzen a megjegyzések oszlopban.

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket Microsoft vagy más érdekes írás Em Yopik Rifai.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found