a legteljesebb vlookup formula, példák + hogyan kell használni

Szédületes a megfelelő VLOOKUP képletre gondolni? Az ApkVenue útmutatóval rendelkezik a VLOOKUP használatáról Ms. A legteljesebb Excel, valamint példák és képek.

Az Excel VLOOKUP képletnek ismernie kell néhányan közületek, hm, banda?

Emlékeztetve Ms. elsajátításának egyik legfontosabb kritériumára Az Excel az Excel képletek használatának képessége. Hol van egyikük formula / VLOOKUP formula.

Ezt az egy képletet nagyon gyakran használják különféle munkákban, különösen az adminisztrációval és a pénzügyekkel kapcsolatos munkákban.

Ennek ellenére kiderül, hogy még mindig sokan vannak, akik nem tudják, hogyan kell használni a VLOOKUP-ot Ms. Excel vagy Google Sheet. Te is? Ha igen, nézzük meg a következő beszélgetést arról, hogyan lehet gyorsan megtanulni a VLOOKUP képletet!

Excel Vlookup képletfunkciók

A VLOOKUP képlet vagy képlet az megtalálni és egyeztetni a meghatározott értékeket ez a két táblázatban van.

Ezzel a képlettel te automatikusan megkapja egy bizonyos adat értékét. Például automatikusan kitöltheti a munkavállaló fizetését az osztálya alapján.

A fenti példában ez a képlet egyeztetni fogja az alkalmazotti osztályokat a fizetési adatokkal, amelyeket egy másik táblázat ismertet.

Annak tisztázása érdekében, hogy megértsük, hogyan hajtja végre a VLOOKUP Excel a számításokat, nézzük meg az ApkVenue által alább elkészített Excel VLOOKUP képlet példáit.

Az Excel VLOOKUP képlet használata a Microsoft Excel alkalmazásban

Mielőtt továbbtérne a használati példára, először meg kell értenie magát az Excel VLOOKUP formula összetevőit.

Általában a VLOOKUP képlet úgy néz ki = VLOOKUP (Referenciaérték; Táblázat; Oszlop :-; Igaz / Hamis).

Nézze meg az alábbi táblázatot. Ahhoz, hogy az egyes személyek fizetésének összege automatikusan megtalálható legyen, összehasonlítjuk a B táblázat embercsoportjára vonatkozó adatokat az A. táblázat fizetésének összegével.

A fenti 2 táblázat megnézésével az alábbiakban bemutatjuk a VLOOKUP képlet összetevőit a fizetési összegek egyezése esetén.

 • Referencia érték - A referenciaérték ugyanaz a referenciaérték 2 rendelkezésre álló táblázat között. Ebben az esetben ez az Employee osztály.

 • Adattábla - Az adattábla összehasonlító információkat tartalmazó táblázat. Ebben az esetben az alkalmazott adattábla az A táblázat (A4: C6).

 • Oszlop - Az oszlop ke alatt azt az oszlopot értjük, ahol az adattáblázatban kívánt adatok találhatók. Ebben az esetben az 1. oszlop = Csoport, a 2. oszlop = fizetés és a 3. oszlop = Bónusz.

 • Igaz hamis - Az Igaz / Hamis az Excel VLOOKUP képlet függvénye. Használja a False értéket, ha a keresett értékek pontosan egyeznek, és a True értéket használja, ha olyan értéket szeretne találni, amely közel áll vagy nem teljesen azonos.

Íme egy példa az Excel VLOOKUP funkcióinak használatára Igaz és még Hamis.

Példák az Excel VLOOKUP képleteire pontosan egyező értékekkel és azok használatával

Ebben az esetben az Excel VLOOKUP képletével megpróbáljuk kitölteni az egyes alkalmazottak fizetésének összegét a csoportjuk alapján.

Számos lépést kell megtennie a fizetés összegének automatikus megtalálásához a VLOOKUP használatával, és itt vannak a teljes lépések.

 1. típus = VLOOKUP ( a fizetés oszlopban.

 2. Kattintson annak az alkalmazotti csoportnak az oszlopára, amelynek fizetését ki szeretné tölteni, és tegyen aláírást;. A J4 oszlopnál a VLOOKUP képlet jelenik meg = VLOOKUP (I4;

 3. Az A táblázat adatblokkja

 4. Helyezze be a $ sign elemet az oszlopok számaiba és számaibahúzás és jelölje meg ;. A képlet a következő lesz = VLOOKUP (I4; $ A $ 4: $ C $ 6;.

 1. Számok hozzáadása 2 és még ; a képleten, így válik = VLOOKUP (I4; $ A $ 4: $ C $ 6; 2. Ez azért van, mert amit keres, az a fizetés, és a fizetés az A. táblázat 2. oszlopában található.

 2. Add False, zárja be a képletet egy előjellel ) majd nyomja meg az Enter billentyűt. A képlet végső megjelenítése megjelenik = VLOOKUP (I4; $ A $ 4: $ C $ 6; 2; Hamis).

Ezzel azonnalhúzás ez a képlet az aljára megy, hogy megtalálja a többi alkalmazott fizetési értékét.

Ezt a VLOOKUP képletet más esetekben is használhatja, figyelve az ApkVenue által korábban ismertetett szabályokra.

Győződjön meg arról, hogy a referenciaértéket függőlegesen írja az összehasonlító táblázat (A táblázat), és a beírni kívánt értéket vízszintes sorrendben írja az A táblázat referenciaértéke.

Excel Vlookup képletek és példák megközelítő értékekkel

A második példa egy példa arra, hogy az Excel VLOOKUP hogyan keresi az értékeket, amelyek közel vannak vagy nem teljesen azonosak.

Általában egy bizonyos szám alapján értékcsoportot határoz meg. Az ApkVenue által ez alkalommal használt példa a hallgatók utolsó osztályzatát keresi az összegyűjtött pontok alapján.

Az ApkVenue ebben a példában 2 típusú táblázatot használ. Az A táblázat a kapott pontokon alapuló referenciaérték, a B táblázat pedig a hallgatók által összegyűjtött pontok száma.

Íme néhány lépés, amelyet követhet egy közeli értékű VLOOKUP képlet létrehozásához.

 1. típus = VLOOKUP ( az utolsó évfolyam oszlopban.

 2. Kattintson az illető által megszerzett pontok számára, és adjon hozzá egy tokent ;. A képlet megjelenik = VLOOKUP (H4;.

 1. A táblázatblokkot referenciaértékként használják.

 2. Helyezzen be egy jelet $ betűkkel és számokkal, hogy azok lehessenekhúzás le. Adjon hozzá egy jelet ;. Képletek megjelenítése = VLOOKUP (H4; $ A $ 4: $ B $ 7;

 1. Számok hozzáadása 2 és egy jel is ; a képletbe. Ennek az az oka, hogy az értékek a 2. oszlopban találhatók. A képlet megjelenik = VLOOKUP (H4; $ A $ 4: $ B $ 7; 2

 2. Add hozzá IGAZ és zárja be a VLOOKUP képletet. A képlet végső nézete = VLOOKUP (H4; $ A $ 4: $ B $ 7; 2; IGAZ).

Így az Excel automatikusan felkerekedik a legközelebbi értékcsoportra, és meghatározza a legmegfelelőbb értéket.

Győződjön meg arról, hogy az összehasonlító táblázat értéktartománya a legkisebbtől a legnagyobbig van megírva, mivel ez a képlet felülről lefelé keresi a legmegfelelőbb értéket.

A Vlookup használata különböző adatlapokkal

Előzetesen már rendelkezik a referenciatáblával, de a tábla benne van lap különböző? Ne aggódjon, a Jaka banda megvitatja, hogyan lehet a VLOOKUP formulát használni a Microsoft Excel különböző lapjaihoz.

Így nem kell bajlódnia a korábban létrehozott táblázatok visszamásolásával, és a munkája sokkal rendezettebb lesz.

Íme néhány lépés, amelyet megtehet egy VLOOKUP képlet létrehozásához egy másik munkalaphoz. Az ApkVenue megkönnyíti az előző szegmens példatáblázatát.

 1. Írja a VLOOKUP képletet a szokásos módon, amíg a referencia oszlop meg nem jelenik. A képlet megjelenik = VLOOKUP (H4.

 2. Add hozzá 4. lap! mielőtt blokkolná a referenciatáblát vagy ebben az esetben az A táblázatot. Mivel Jaka áthelyezte az A táblázatot a 4. lapra.

 3. Blokkolja az A táblázatot, mint korábban, és helyezzen be egy jelölést $ hogy lehet-húzás később. A képlet megjelenik = VLOOKUP (H4; 4. lap! $ A $ 5: $ B $ 8;

 4. Adjon 2-et és IGAZ a képlethez. A képlet végső megjelenítése megjelenik = VLOOKUP (H4; 4. lap! $ A $ 5: $ B $ 8; 2; IGAZ).

Jegyzet:


A 2-es és az IGAZ szám hozzáadása azért van, mert az érték oszlop 2. oszlop és az érték, amelyet keres nem teljesen ugyanaz.

Így használhatja a VLOOKUP képletet egy másik laphoz. Csak újra be kell igazodnia a szembesülő munkahelyi esetekhez.

Példák a Vlookup képletek használatára különböző fájlokkal

Nem csak a lap Ami más, a VLOOKUP különböző Excel fájlok adatainak felhasználásával is létrehozható.

Néhány különféle lépést kell alkalmazni a VLOOKUP fájlkülönbség használatához a szokásos VLOOKUP képlet segítségével.

Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan kell használni a VLOOKUP képletet a különböző excel fájlokban, íme egy példa arra, hogy ugyanabban az esetben használjuk, mint korábban.

 1. Írja a VLOOKUP képletet a szokásos módon a referenciapontra. A képlet megjelenik = VLOOKUP (H4.
 1. Nyissa meg az excel fájlt, ahol az összehasonlító tábla fájl található, és a használni kívánt adatblokkot. A képlet megjelenik = VLOOKUP (H4; '[VLOOKUP DATA.xlsx] 1. lap'! $ A $ 5: $ B $ 8

Jegyzet:

 1. Add hozzá 2; IGAZ a képletbe, és zárja be ezt a VLOOKUP képletet. A képlet megjelenik = VLOOKUP (H4; '[VLOOKUP DATA.xlsx] 1. lap'! $ A $ 5: $ B $ 8; 2; IGAZ)
 1. Húzza le, hogy mindenki számára ugyanazt az eredményt kapja az Excel táblázatban.

Így kell használni a VLOOKUP formulát a különböző Excel fájlokhoz. Így könnyebben kezelheti a munkájában lévő adatokat.

Ez egy sor módja az Excel VLOOKUP képletének felhasználására különféle funkciókkal és példákkal.

Annak ellenére, hogy kissé bonyolultnak számít, az ApkVenue magyarázatával remélem, hogy alkalmazhatja keretrendszer ezt a képletet különböző helyzetekben.

Remélhetőleg az ApkVenue által ezúttal megosztott információk mindannyiótok számára hasznosak lesznek, és a következő cikkekben még találkozunk.

Olvassa el a cikkeket is Alkalmazások vagy más érdekes cikkeket a Restu Wibowo.