7 rejtett funkció egy Samsung mobiltelefonon, lehet automatikus sötét mód?

Egy felhasználói felület ismert felhasználóbarát kezelőfelületéről és funkcióiról. Vannak azonban olyan rejtett funkciók is, amelyek ritkán ismertek. Bármi? Lássunk többet itt!

A ma létező különféle Android operációs rendszerek minden okostelefonon általában más felhasználói felületet kapnak. Beleértve a Samsungot is.

A Samsung mobiltelefonjai köztudottan minőségi kütyük vannak, és sok rajongójuk van.

A történet azonban más, mint a csalódásnak számító Touch Wiz nevű felhasználói felület. Ez megváltozott a One UI, a Samsung új felhasználói felületének megjelenése óta.

Eltérő, Egy felhasználói felület számos rejtett funkcióval is rendelkezik ami még hűvösebbé teheti mobiltelefonját. Melyek a funkciók? Gyerünk, lásd alább teljes egészében!

A Samsung egyetlen felhasználói felületének rejtett funkciója megváltoztathatja az automatikus kijelzőt!

Egy felhasználói felület egy overlay szoftver vagy felhasználói felület a mai Samsung okostelefonokon használják. Ezt a kezelőfelületet először a 2018-as Samsung fejlesztői konferencia során mutatták be.

Ezután 2019 elején a legújabb Samsung mobiltelefonokra alkalmazták, például a Samsung Galaxy S10 és a legújabb Galaxy A készülékekre.

Ez a One UI az Android 9 Pie frissítéseként érkezik.

Azoknak, akiknek Samsung Pie-jük van Android Pie-vel, képesek legyenek frissíteni a szoftvert One UI-ra. A korábbi Samsung interfész szoftverektől eltérően a One UI meglehetősen pozitív választ kapott.

Számos érdekes funkciót kap, amelyek kifinomultabbak, mint az előző felhasználói felület, de egyszerűbb és könnyebben kezelhető stílusú.

Ezen kívül különféle érdekes funkciók vannak, amelyeket élvezhet a One UI-ban. Ez a szolgáltatás azonban „rejtettnek” mondható, mert a beállításokban magának kell aktiválnia.

Melyek ezek a funkciók?

1. Navigációs kézmozdulat

Az első az navigációs gesztus ami eltünteti a navigációt a HP képernyő alatt, és kissé felfelé csúsztatva aktiválódik.

Ez a funkció segít megtisztítani a képernyőt a bonyolult navigációs gomboktól, így a kijelző minimalistábbá válik. A navigációs kézmozdulatok nem jelennek meg alapértelmezettként, ezért kézzel kell beállítania őket.

Csak el kell mennie a Megjelenítés oldalra, majd be kell lépnie a navigációs sávba. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiválasztja a teljes képernyős mozdulatokat, hogy eltűnjön a navigáció, és törölve aktiválja.

2. Pillanatkép gomb

A következő az képernyőkép gombra megkönnyítette az egyik felhasználói felületen. Ha korábban meg kellett nyomnia a gombot, akkor most csak meg kell nyomnia a gombot erő és a hangerő le- egyidejűleg.

Továbbá, ha egy felhasználói felületet használ a Samsung Note sorozatban, akkor vannak funkciók okos képernyőkép amelyet az Edge panelről érhet el. GIF-eket, Pin-to-Screen-t és egyebeket is rögzíthet.

3. Egykezes mód

A következő az egykezes mód ami hasznos a HP csak egy kézzel történő használatához. Ez a funkció kicsivé teszi a képernyőt, és könnyedén hozzáférhet hozzá.

Ezt a funkciót a beállításokban egykezes módban kapcsolhatja be. Kereshet a keresési szolgáltatáson vagy az Előzetes szolgáltatások között.

4. Kuka

Nos, ha ez egy jellemző Újrahasznosító kuka ismerősnek kell lennie, igaz?

Ha általában a Windows-ban található, a Samsung sem marad el a beágyazásnál Kuka funkció egy felhasználói felületen belül. Aktiválhatja ezt a funkciót a törölt képek mentéséhez.

A kukában tárolt képek azonban 15 napig automatikusan véglegesen törlődnek. Ez a funkció nagyon hasznos lesz, ha véletlenül értékes képeket töröl.

A funkció eléréséhez lépjen a Galéria beállításaiba, és válassza a Kuka lehetőséget.

5. Gyorsan megnyitható Értesítési panel

A következő az Gyorsan megnyitható Értesítési panel vagy egy gesztus az értesítés kinyitásához a képernyőn egyetlen mozdulattal anélkül, hogy el kellene érnie a képernyő tetejét.

Aktiválásának módja a Kezdőképernyő beállításain keresztül történik, majd válassza a Gyorsan megnyitható értesítési panel lehetőséget. Az értesítéseket úgy is elérheti, hogy lefelé csúsztatja, a Home pedig felfelé csúsztatva.

Ez a szolgáltatás alapértelmezés szerint nincs aktiválva, amikor új Samsung-terméket vásárol vagy frissít egy felhasználói felületre.

6. Biztonságos mappa

Nos, ha ez egy jellemző Biztonságos mappa Ez tökéletes azok számára, akik érzékeny alkalmazásokkal vagy adatokkal rendelkeznek a mobiltelefonján. Mivel ez a mappa zárolva lesz, és csak a kód megadásával érhető el.

A funkció aktiválásához elérheti a Biometrics and Security oldalon. Ezután csak válassza a Biztonságos mappa lehetőséget, és kövesse a megadott lépéseket.

Bármely fájlt lezárhat a mobiltelefonján, ha egy biztonságos mappában tárolja. Szép!

7. Automatikus éjszakai mód

Utolsó az Éjszakai mód automatikusan, ez a szolgáltatás rejtve van, és a felhasználók ritkán ismerik. Egy felhasználói felületről ismert, hogy jó az éjszakai üzemmódja, de még hűvösebb, ha az automatikus funkcióval maximalizálják.

Az Automatikus éjszakai mód a mobiltelefon interfészét a naphoz igazítja, így az éjszakai mód automatikusan csak éjszaka aktiválódik.

Beállításához megadhatja az Éjszakai mód beállításait. Ezután válassza a Bekapcsolás ütemezettként lehetőséget, majd kattintson a Naplemente napfelkeltéhez elemre. akkor a mobiltelefon automatikusan megváltoztatja az üzemmódot. Nagy!

Ez számos rejtett One UI funkció a Samsung mobiltelefonjain, amelyeket tudnia kell a mindennapi mobiltelefonok maximális kihasználása érdekében. Van más rejtett funkciója?

Írja meg véleményét a megjegyzések rovatban, igen. Találkozunk a következő cikkben!

Olvassa el a cikkeket is Egy felhasználói felület vagy más érdekes cikkeket a Daniel Cahyadi


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found