a különbség a gyors formátum és a formátum között, melyik a jobb?

Biztosan tapasztalta, hogy mikor szeretne flash- vagy merevlemezt formázni, két formázási lehetőség előtt állunk: a Gyors formátum és a Teljes formátum. Ez a különbség.

Akkor kell, ha meg akarod csinálni formátum tovább vaku vagy merevlemezkét formátum opcióval szembesül, nevezetesen Gyors formázás (gyors formátum) és Formátum (teljes formátum). Kiderült, hogy ez gyakran megzavarja a Windows-alapú számítógép-felhasználókat.

És veled mi van? Gondolkodott már azon, miért van ez a két választási lehetőség? Végül sokan választották Formátum bár hosszabb ideig tart. Nem kevesen választják a Gyors formázást is, mert a folyamat gyorsabb. Azoknak, akik kíváncsiak a kettő közötti különbségre, íme az ApkVenue, hogy alaposan meghámozzuk.

  • FAT32, NTFS, exFAT, melyik merevlemez-partíció formátum a legjobb?
  • Nem lehet formázni a FlashDisket? Ez a megoldás, egyszerű és INGYENES!
  • Hogyan adhat jelszót a merevlemez-partícióra a Windows rendszerben

Ez a különbség a gyors formátum és a formátum között, melyiket válassza?

Fájlmunkarendszer

Mielőtt a válaszra térne, először ismernie kell a fájlrendszer működését. Amikor csak fájlokat töröl a flash vagy a merevlemez számítógépen, valójában a fájlt nem törölték teljesen. Amikor új fájlt ad hozzá a polchoz, a régi fájl kicserélődik az új fájlra. Így működik a fájlrendszer.

Mi történik a teljes formátum kiválasztásakor?

Már megértette a fenti vitát? Most megvitatjuk a technikai megbeszélést. A teljes formátum beállításai bekapcsolva vaku vagy a merevlemez lehetővé teszi a fájlok teljes törlését és hajtás ellenőrzi, ha tapasztalt rossz szektor vagy nem. Ha megtalálják rossz szektor, megjavítják. Ha sikerül, a tárolás újra egészséges lesz, és egy tábla jön létre fájlrendszer új a tárolásban. Ezért a formázási folyamat hosszabb ideig tart, mint a gyors formázás.

Rossz szektor olyan jel, amely azt állítja, hogy a fizikai hardvernek van egy olyan része, amely sérült, így azt már nem használják. Jel rossz szektor általában a hardver diagnosztikai programok általi formázásakor jön létre. Forrás Wikipedia.

Mi a helyzet a gyors formázással?

Az összes adat törlése helyett a Gyors formázás csak az archívumban található fájlrendszert törli. A régi adatok még mindig ott vannak, és az új fájlok felülírása esetén törlődnek. A gyors formázással nem tudjuk megmondani, hogy igen vaku vagy hajtás előfordul rossz szektor. Tehát, amikor telepít vagy beilleszt egy fájlt, amikor az megtörténik rossz szektor akkor az adatok lesznek korrupt vagy törött.

Akkor az egyszerű dolog, amikor teljes formátumot hajt végre hajtás vagy vaku olyan lesz, mintha elpusztítanák és újjáépítenék a semmiből. Győződjön meg arról, hogy a dolgok jól mennek. Célja az merevlemez vagy vaku felépítheti a teljes fájlstruktúrát, és biztosíthatja, hogy egyik sem létezik rossz szektor. A Full Format használatával a számítógép tovább él.

Összegzés: A teljes formátum jobb, mint a gyors formátum

A fenti magyarázat alapján, a körülményektől függetlenül, az ApkVenue nyomatékosan javasolja a Teljes formátum választását a Gyors formázás helyett. Különösen akkor, ha újratelepíti a számítógépet vagy eltávolítja a vírust vaku.

És ami még fontosabb, amikor eladást tervez vaku, merevlemez vagy számítógépén vagy laptopján, nagyon ajánlott a teljes formátumot megtenni. Tehát, a korábban létező, teljesen törölt adatait nem lehet visszaadni. Hogy nem zavarod tovább, igaz? Ne felejtsen el megjegyzést hagyni.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found