Ez a BJ Habibie világszerte elismert találmánya, amely büszkévé teszi Indonéziát!

A szomorú hír borítja az indonéz nemzetet. A 3. elnök, BJ Habibie csak lehelte a levegőt. Ezt a felfedezését ismeri el a világ!

Indonézia gyászban van. A nemzet egyik legjobb gyermeke, valamint a 3. elnök, BJ Habibie, éppen lehelte utolsó tegnapi napját (11/9).

Mielőtt meghalt, közeli családja a Gatot Soebroto hadsereg kórházában gyűlt össze, ahol őt kezelték.

Emlékére rá, ezúttal Jaka ad BJ Habibie találmányainak a világ által elismert listája és büszkévé tegye az egész indonéz nemzetet!

BJ Habibie világszerte elismert felfedezése

Prof. Dr. Ing. H. Bacharuddin Jusuf Habibie, FREng született Parepare, Sulawesi déli részén, 1936. június 25-én.

Zseniként híres. A Bandung Műszaki Intézet elvégzése után repüléstechnikai tanulmányait a repülőgépgyártás szakterületén folytatta Németországban.

Miután rövid ideig Németországban dolgozott néhány hónapig a Messerschmitt-Bolkow-Blohm, Indonézia akkori elnöke, Suharto kérésére visszatért Indonéziába.

1978-ban lett Kutatási és technológiai államminiszter Ezt követően alelnök lett, és ugyanebben az évben, nevezetesen 1998-ban elnök lett.

Minisztereként Habibie a PT tulajdonában lévő stratégiai iparágakra koncentrált. IPTN, PINDAD, PT-hez. HAVER.

Élete során Habibie sok mindenben hozzájárult Indonéziához, hogy büszkék legyünk. Különböző nemzeti forrásokból beszámolva, itt van a lista!

1. Habibie elmélete

Fotóforrás: Indonézia belül

Habibie elnyerte a becenevet Úr. Rés jelentősége miatt a repülés világában. A felfedezést úgy emlegetik Habibie elmélete vagy Repedés progresszió elmélet.

Ezt az elméletet inspirálta az 1960-as évek baleseteiben bekövetkezett sok baleset, mert nem voltak eszközök és elméletek a repedések felderítésére.

A mérnökök emelték a biztonság szintjét azáltal, hogy erőt adtak az építkezéshez. Csak ez a módszer megnehezíti a gépet és nehezen manőverezhető.

Ez az elmélet egyszerűbb megfogalmazással magyarázza a szárnyak és a törzs repedéseinek kiindulópontját, ezáltal növelve a repülőgép balesetének kockázatát a levegőben.

Ezek a repedések általában sokat fordulnak elő a repülőgép törzsének és szárnyai közötti csatlakozásoknak, valamint a motor tartóinak.

Mivel gyakran folyamatos sokkokat tapasztalnak, amikor levesz továbbá leszállás, akkor olyan repedések jelennek meg, amelyek átterjedhetnek, és a gép repülését meghiúsíthatják.

Ezzel az elmélettel Habibie-nek sikerült atomrészletig nagyon részletesen kiszámítani a repülőgép-konstrukció repedéseinek helyét és méretét.

Eltérő, Üzemeltetési súly (a repülőgép súlya utasok és üzemanyag nélkül) körülbelül 10% -kal könnyebb lehet.

Ha a Habibie kompozit anyagot helyez be, a csökkentett súly akár 25% -kal is könnyebb lehet.

A mai napig sokan alkalmazzák ezt az elméletet, hogy a repülőgép könnyebb legyen és szabadabban tudjon manőverezni.

2. N250 Gatot Kaca

Fotó jóvoltából: Head Topics

Habibie egyik fenomenális öröksége természetesen a repülőgép N250 Gatot Kaca amely az első Indonéziában gyártott repülőgép lett.

Körülbelül 5 évbe telik, ezt a repülőgépet úgy tervezték, hogy ne tapasztalja meg holland tekercs aka túlzottan remeg.

Ezenkívül az e repülőgép által alkalmazott technológia is kifinomultnak minősül. Az N250 az egyetlen turbopop típusú repülőgép vezetéken repülni.

A Gatot Kaca repülőgép első repülése 1995. augusztus 10-én volt, körülbelül 50 utast szállított.

Ez a repülőgép majdnem tanúsítást kapott Automatizált repüléskövetés (AFF). Sajnos az 1996–1998 között bekövetkezett monetáris válságnak meg kellett állítania Habibi álmát.

Ezenfelül vannak olyan feltételek, amelyeket az Nemzetközi Valutaalap (IMF), aki a repülőgép-projekt leállítását kérte, hogy segítséget kapjon tőlük.

Ezért Habibie álma, hogy az N250 a levegőbe kerülve összekapcsolja a szigetet a szigettel, egyszerűen zátonyra futott.

3. R80 repülőgép

Fotóforrás: YouTube

A monetáris válság és az IMF megdobása nem tette Habibie-t feladni. Repülőgép tervezésével folyamatosan próbálja megvalósítani álmait RAI R80.

A legidősebb fiával tervezett repülőgép, Ilham Akbar Habibir. Később a repülőgép kapacitása 80–92 fő lesz.

Ennek az álomnak a megvalósítása érdekében alapították PT Regio Aviasi Industri. Maga az R80 repülőgép 2012-ben indult, és először 2017-ben repült.

Most a repülőgép belépett a fejlett tervezési folyamatba. Ezt a repülőgépet technológiával is felszerelték vezetéken repülni és azt állította, hogy üzemanyag-takarékos.

Sajnos mindnyájunkat el kellett hagynia, mielőtt ezt a repülőgépet sorozatgyártásba kezdték volna, és Indonézia szigetei közötti összeköttetéshez használták.

Egyéb megállapítások. . .

Fotóforrás: Pinterest

Az ApkVenue által említett három pont mellett Habibie egy repülőgép prototípusát is elkészítette DO-31 a NASA vásárolta űrkutatási célokra.

A repülőgép különlegessége a teljesítőképesség levesz és leszállás függőlegesen.

Ezenkívül még mindig sok olyan repülőgép-terv van, amelyet a Habibie tervezett, beleértve:

  • TRANSALL C-130 katonai szállító repülőgép

  • Hansa Jet 320

  • Airbus A-300

  • CN 235

  • BO-105 helikopter

  • Többszereplős harci repülőgép (MRCA)

A BJ Habibie névre mindig mindenki emlékezni fog, beleértve a nemzetközi repülés világát is. Munkái mindig kitartanak, és referenciává válnak a repülés világának számos aktivistája számára.

Rengeteg repülési ügynökség ismeri el a nevét. Csak mondd Az Egyesült Államok Műszaki Akadémiája (Egyesült Államok) és A Royal Aeronautical Society London (Angol).

Remélhetőleg még több indonéz fiatal nemzedéket képes inspirálni arra, hogy a hozzá hasonló kemény munkával sikereket érhessen el.

Olvassa el a cikkeket is Találmány vagy más érdekes cikkeket a Fanandi Ratriansyah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found