hogyan lehet megoldani azt a problémát, hogy „a kapcsolatod nem privát”, amikor nyilvános wifi-hez csatlakozol

A legtöbb nyilvános hálózat az úgynevezett Captive Portal-t használja, amely egy engedélyezési vagy adatbiztonsági oldal, amely elfogadja a Wi-Fi-hálózat elérésének követelményeit.

A nyilvános hálózatok többsége használja az úgynevezett Beléptető oldal, azaz egy engedélyezési vagy adatbiztonsági oldal, amely elfogadja a Wi-Fi-hálózat elérésének követelményeit. A problémák sokak böngésző modern, rámutatva erre a fogságba eső portálra az új biztonsági protokollok miatt.

Technikailag ez a probléma a HTTPS minden weboldalon történő széles körű bevezetése miatt merül fel, nemcsak személyes adatok továbbítása céljából. Tehát minden HSTS (HTTP Strict Transport Security) nevű protokoll arra kényszeríti a böngészőt, hogy az összes webhelyen, még a csak HTTP-t is használó webhelyeken használja a HTTPS-t.

  • Hogyan lehet hozzáférni a letiltott internethez a Google segítségével
  • 5 A mindennapi internethasználat negatív hatásai
  • Itt van a világ 10 leglassabb internetkapcsolattal rendelkező országa

Hogyan lehet elhárítani „A kapcsolat nem privát”, amikor nyilvános WiFi-hez csatlakozik

Tehát amikor srácok csatlakoznak Wi-Fi általában a hozzáférési kérelmeket elfogják és a Fogság Portálra irányítják. Gyakran a hozzáférés normálisan működik, anélkül, hogy megszakítanánk a kapcsolatunkat, de néha ezeket az átirányításokat blokkolja böngésző mivel a kiszolgálóhoz való csatlakozás előtt megpróbálja átirányítani a hozzáférési kérelmeket a HTTPS protokollra, ez valójában természetes biztonsági intézkedés.

A megoldás az átirányítás kényszerítése egy nem használt hely használatára biztonsági protokoll bármi, ez alapvetően ugyanúgy történik, mint amikor biztonsági protokoll nélkül férünk hozzá az internethez. Tehát azt tehetjük, hogy tiszta, titkosítatlan kapcsolatot használunk. A nem biztonságos kapcsolat egyszerűen engedélyezi az illetéktelen hozzáférést átirányítás a biztosítékra.

Tehát, ha kiderül, hogy ez a probléma van, akkor a leggyakrabban megjelenő példa az üzenet hibaA kapcsolatod nem privát , vagy nyilvános hálózathoz csatlakozik, de nem kapja meg a Captive Portal Redirection hozzáférést. Tehát könnyű, csak nyissa ki az ablakot böngésző és írja be neverssl.com URL a címsáv oldalán.

Automatikusan a Captive Portalra irányítja, ahol elfogadhatja a normál kapcsolat újbóli folytatásának követelményeit. Valójában néha a Captive Portal korlátozza a protokollból származó kapcsolatot HTTPS vagy HSTS ami gyakran problémákat okoz a hétköznapi felhasználók számára. A fenti módszerrel azonban kapcsolódási problémák merülnek fel hiba a nyilvános WiFi kapcsolatok miatt könnyen leküzdhető.

Második módszer: Proxy használata

A meghatalmazókat gyakran használják a IP-cím. Ezzel a módszerrel hozzáférhet olyan webhelyekhez, amelyeket letiltott vagy letiltott szolgáltató bizonyos. A proxy használata szintén megoldhatja a problémát A kapcsolatod nem privát amikor nyilvános Wi-Fi-hez csatlakozik a felmerülő SSL-problémák miatt.

A felhasználók számára böngészőKróm és Firefox akkor használhatja az Anonymox és a Browsec nevű kiegészítőket, hogy a kapcsolat ismét normálissá váljon, amikor nyilvános Wi-Fi-hez csatlakozik. Ez a módszer olyan webhelyek megnyitására is használható, amelyeket a szolgáltatók blokkolnak, vagy amelyekhez bizonyos kiszolgálókon keresztül nem lehet hozzáférni.

Ha más módja van a problémák megoldására, amikor nyilvános WiFi-hez csatlakozik, ne habozzon megosztani őket az alábbi megjegyzések oszlopban. Hasznos lehet.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found