8 beállítás, amelyet meg kell változtatni az Android rendszerén

Azt állítja, hogy valódi Android-felhasználó, de nem érti ezeket a beállításokat? Itt van 8 beállítás, amelyeket BIZTOSAN módosítani kell az Androidodon.

Az Android okostelefonok továbbra is az egyik legelterjedtebb okostelefon-típus. Mint mindannyian tudjuk, hogy a felhasználók szabadon megadhatják a különféle módosítható alkalmazásokat és szolgáltatásokat. Hasonlóképpen a beállításokkal is.

Ne ismerje el, hogy igazi Android-felhasználó, ha még nem ismerte el a Google operációs rendszere által készített modulok csínját-bínját. Itt van Jaka áttekintés nyolc kötelező beállítások az Androidon történő módosításhoz Ön.

  • 15 Android-tipp, amelyet minden Android-felhasználónak ismernie kell
  • 10 kifinomult Android okostelefon várt a legjobban 2018-ban
  • 15 Android-mod, amelyet az Android-felhasználók leginkább használnak

8 Beállítások, amelyeket KELL változtatni az Android rendszeren

1. A privát vagy érzékeny tartalom elrejtése a lezáróképernyőről

Az Android 5.0 Lollipop és újabb verzióiban a beérkező értesítések most is közvetlenül megjelennek, ha a képernyő le van zárva. Ez azt jelenti, hogy bárki láthatja az értesítéseit, beleértve azokat is, amelyek privátak (például: WhatsApp meghitt a barátjával).

Biztos, hogy nem akarsz valami hasonlót tapasztalni, igaz? Beállíthatja Android készülékét, hogy automatikusan elrejtse a privát értesítéseket. Hogyan:

  • Nyissa meg a menüt Beállítások >Hang és értesítések.

  • válassza Ha a készülék le van zárva >Egyáltalán ne jelenítsen meg értesítéseket.

2. Kapcsolja ki a hirdetés személyre szabását

Nem titok, hogy a Google tud néhány fontos információt rólad. Tartalmazza szokásait és érdeklődését, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy meghatározzák az Ön számára ajánlott hirdetéseket. Más szavakkal, a Google ismeri az életed magánéletének egy részét.

Letilthatja a Google-t abban, hogy ezt az Android-on keresztül végezze. Ezt úgy teszi meg, hogy kikapcsolja a hirdetések személyre szabását, nevezetesen:

  • Nyissa meg a menüt Beállítások >Hirdetések.

  • Aktiválja Feliratkozás a hirdetések személyre szabásáról.

3. Tegye szupergyorsvá az automatikus zárolást

Android-memóriája olyan funkcióval rendelkezik, amely automatikusan lezárja a képernyőt, ha befejezte a használatát. Az okostelefon eltávolítása után azonban győződjön meg arról, hogy az automatikus zár funkció a lehető leghamarabb aktiválódik. Minek? Világos, hogy megóvja annak kockázatától, hogy más emberek először megérintsék az okostelefont, mielőtt az zárba kerülne.

A trükk a választás automata zár leggyorsabban és aktiválja azonnali reteszelés, vagyis:

  • Nyissa meg a menüt Beállítások >Biztonság >Automatikus zárolás.

  • válassza Azonnal nem sokkal az okostelefon használata után lezárható.

  • Még ugyanazon az oldalon aktiválja A bekapcsológomb azonnal rögzül.

4. „Alvás” a háttéralkalmazás

Ha Androidja Marshmallow vagy újabb verzió, akkor a Doze Mode funkcióval rendelkezik, amely hasonló funkcióval rendelkezik, mint a futó alkalmazások „csavarása” vagy kikapcsolása háttér. Ez minden bizonnyal hasznos az akkumulátor-energia és az internetes kvóta megtakarításához.

A Doze mód aktiválása:

  • Nyissa meg a menüt Beállítások >Akkumulátor.

  • válassza három pont ikonra a jobb felső sarokban található.

  • válassza Doze és az alkalmazás hibernálása >Ne optimalizáljon.

5. Hozza elő a számok sorait a billentyűzeten (Gboard)

Gyakran használ számokat a napi beszélgetésekben vagy más, billentyűzetet használó tevékenységekben? Jobb lenne, ha a számoszlop mindig be lenne kapcsolva álljon mellette álnév elérhető a billentyűzet tetején, nem? Ilyen módon rendezheti el.

Ezt a Gboard beállításainak megváltoztatásával teheti meg:

  • Nyissa meg a menüt Beállítások >Nyelv.

  • Válassza a menüt Gboard >preferenciák.

  • Aktiválja Szám sor.

6. Aktiválja az azonnali alkalmazásokat

Ez az egyik funkció kifejezetten a legújabb Android Oreo-nak van megadva. Most azonban a Lollipop androidos verziója és újabb verziói használhatják. Az Azonnali alkalmazások segítségével kipróbálhatja az alkalmazásokat anélkül, hogy először telepítenie kellene őket.

Az azonnali alkalmazások aktiválása:

  • Nyissa meg a menüt Beállítások >Google.

  • Aktiválja Azonnali alkalmazások >Igen, bent vagyok.

7. Helyezze a Chrome címsorát alsó helyzetbe

Azok számára, akiknek szuper nagy okostelefon-képernyőjük van, más néven széles, néha nehezen tud böngészni a Chrome használatával. Webcím megadásakor az ujja kénytelen elérni az oszlopot címsáv a képernyő tetején található.

Valójában a címsávot lefelé mozgathatja, hogy könnyebben elérhető legyen. Hogyan:

  • A következő JalanTikus cikket olvashatja el.

8. Legyen fejlesztő az Android-on

Szerezzen magasabb szintet, mint a hagyományos Android-felhasználók, ha fejlesztővé válik saját Android-eszközéhez. Először a menü megnyomásával aktiválhatja Fejlesztő ez szerepel a menüben Beállítások akár 7 (hét) egymást követő alkalommal.

A mód aktiválása után számos olyan funkció és beállítás áll rendelkezésre, amelyeket úgy módosíthat, mint egy igazi fejlesztőt. A módosítható beállítások között szerepel a GPS helyének módosítása vagy az USB hibakeresés engedélyezése.

Ez nyolc beállítások, amelyeket meg kell változtatni az Android-eszközön vagy modulon az ami neked van. A fenti beállításoknak minden olyan funkcióval és felhasználással rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a mindennapi élet használatát. Véleménye szerint a fenti nyolc beállítás közül melyik felel meg legjobban az Ön igényeinek? Mondja el véleményét a megjegyzések oszlopban.

Olvassa el a cikkeket is Smartphone vagy más érdekes cikkeket a Reynaldi Manasse.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found