10 film a szexuális zaklatásról és erőszakról, a nőket tiszteletben kell tartani!

Unod már azokat a drámafilmeket, amelyek miatt tönkremennek? Itt az ApkVenue-nak több olyan filmje van a szexuális zaklatás témájában, amelyek tudatosíthatják Önt a hatásokban!

A szórakoztatás mellett a filmeket a készítők gyakran használják olyan társadalmi kérdések felvetésére, amelyek tudatosíthatják a közönség figyelmét.

Mint egy olyan afférról szóló film, amely kétszer is elgondolkodtatja a viszonyát, a szexuális zaklatás témájú film önmagában is tanulságot adhat, bandák.

Nos, azok számára, akik még mindig csekélynek tartják a szexuális zaklatás kérdését, ebben a cikkben az ApkVenue filmek szexuális zaklatásról és erőszakról amitől felébredsz.

Szeretne tudni bármit is? Gyere, nézd meg a filmek listáját a következő teljes cikkben!

A legjobb szexuális zaklatás témájú film

Még mindig természetesnek veszi a szexuális zaklatást? Vagy megtetted macskázás idegenekkel szemben?

Ezekkel a szexuális zaklatás témájú filmekkel rájön, hogy ez nem triviális, és akár traumát is okozhat az áldozatnak!

1. A vadászterület (2015)

Felveti az amerikai campusokon gyakran előforduló szexuális zaklatás kérdését, A vadászterület Kirby Dick rendezésében készült dokumentumfilm, amely megérdemli, hogy leckéje, bandája legyél.

Ez a film maga két nevezett diák történetét emeli ki Andrea Pino és Annie Clark akik szexuális zaklatást tapasztaltak az egyetemen, az észak-karolinai egyetemen.

Sajnos a campus látszólag nem sokat törődött ezzel a feltétellel, ezért Pino és Clark végül elküldték a campusnak a IX. Címet, amely a diszkriminációellenes és szexuális zaklatásról szól.

A nagyon inspiráló történetet tartalmazó The Hunting Grounds című filmet később Amerika számos egyetemén bemutatták.

2. Audrie & Daisy (2016)

Nem csak a szexuális zaklatás kérdésének felvetése, filmek Audrie és Daisy szintén eléggé kiemelni a kérdést zaklatás ami gyakran előfordul a mai társadalomban, bandákban.

A 2016-os Sundance filmfesztiválon bemutatott film két középiskolás diák történetét meséli el; Audrie Pott és Daisy Coleman akik szexuális zaklatás áldozatai.

Ez nem állt meg, mindkettőjük szenvedése folytatódott, amikor ők és családjuk célpontokká váltak internetes zaklatás netezők, miután fotóikat megosztották a közösségi médiában.

Amíg egy nap Audrie Pott, aki nem tudta elviselni, ami akkor történt vele, öngyilkos lett.

3. Értékes: Sapphire új regénye alapján (2009)

Ahogy a cím is utal rá, Értékes egy film, amelyet a 2009-ben megjelent Sapphire Push című regényéből adaptáltak.

Sikeresen pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, ez az egy dráma műfajú film egy 16 éves tinédzser szomorú életének történetét meséli el, Claireece "Precious" Jones (Gabourey Sidibe).

Más korosztályú gyermekekkel ellentétben Preciousnek el kellett fogadnia azt a tényt, hogy saját anyja gyakran bántalmazta Mary (Mo'Nique).

Nem csak, hogy Precious saját apja erőszakos áldozatává vált, Carl (Rodney "Bear" Jackson) hogy kétszer terhes legyen.

4. A láthatatlan háború (2012)

Szinte tökéletes, 99% -os minősítést kap a Rotten Tomatoes oldalon, A láthatatlan háború egy dokumentumfilm az Egyesült Államok hadseregében előforduló szexuális zaklatásról.

A film interjúkat is tartalmaz áldozatokkal, amerikai katonatisztekkel és a mentális egészség területén dolgozó számos szakértővel, ami még érdekesebbé teszi a történetet.

Ennek eredményeként a Láthatatlan háború című film sikeresen díjat nyert a kategóriában Legjobb dokumentumfilm és Kiemelkedő oknyomozó újságírás a Peabody Awardson és az Emmy Awardson.

Nem csak, hogy Kirby Dick ezt a filmjét is jelölték A legjobb dokumentumfilm a 85. Oscar-díj átadóján.

5. Bombshell (2019)

A Harley Quinn: ragadozó madarak című filmben szereplő Margot Robbie főszereplésével, Bomba film a Fox News Channel vezetője, Roger Ailes zaklatási botrányának igaz történetén alapul.

Mielőtt végül a nagy képernyőre került volna, ez az ügy 2006-ban nyilvánosság elé került, mert Ailesról ismert volt, hogy álláspontját több tucat női alkalmazott szexuális zaklatására használta fel.

Nem sokban különbözik az eredeti történettől, ez a film a Fox News Channel híradóinak tevékenységére összpontosít; Megyn Kelly (Charlize Theron), Gretchen Carlson (Nicole Kidman) és Kayla Pospisil (Margot Robbie).

Hárman megpróbálták a munkahelyükön harcolni a szexizmus és a hatalmi politika ellen, míg végül pert indítottak főnökük, Roger Ailes ellen, akit John Lithgow alakított.

6. Bizalom (2011)

2011-ben jelent meg egy amerikai thriller, Bizalom a szexuális zaklatás 14 éves áldozatának pszichés állapotáról szól. Annie (Liana Liberato).

Akkor kezdődött, amikor szülei születésnapján egy laptopot ajándékoztak neki.

Annie, aki még mindig nem tudja, hogy az internet veszélyt jelenthet számára, egy nap találkozik Charlie (Chris Henry Coffey), egy 16 éves férfi, akit az interneten keresztül ismert meg.

Sajnos, amikor a kettő találkozik, Annie megtudja, hogy Charlie nem olyan, mint amit az interneten tud. Felnőtt férfi volt, aki valószínűleg egyidős volt az apjával.

Ettől a találkozótól Annie végül elvesztette szüzességét, mert az általa ismert férfi erőszakoskodott az interneten keresztül.

7. Fekete kígyó nyögés (2007)

Az utolsó szexuális zaklatás témájú film az Fekete kígyó nyög főszerepben Samuel L. Jackson, Justin Timberlake és Christina Ricci.

Ez a film arról mesél Rae Doole (Christina Ricci) aki szexuális zaklatás áldozata lett és az eszméletlen volt Lázár (Samuel L.Jackson) az utcán.

Lázár ezután intenzíven gondoskodott Rae-ról, míg végül Rae állapota lassan javulni kezdett.

8. szoba (2015)

Sikeresen nyert számos díjat a 88. Oscar-díjon, Szoba szóval a következő legjobb szexuális zaklatás film, amelyet megérdemel, bandázni.

Ez a film arról mesél Öröm (Brie Larson) akit évek óta bezárt egy kopott, ablak nélküli fészerben ötéves fiával, Jack (Jacob Tremblay).

Az állapot akkor kezdődött, amikor hét évvel ezelőtt Nick (Sean Bridgers) elrabolta Joy-t és megerőszakolta, amíg teherbe nem esett és megszülte Jacket.

Joy mindig megpróbál elmenekülni gyermekével, de mindig kudarcot vall. Amíg egy nap végül sikerült elmenekülnie, arra kényszerítve Jacket, hogy úgy tegyen, mintha lázba halt volna.

9. Három óriásplakát Ebbing Missouriban (2017)

Martin McDonagh rendezte és 2017-ben jelent meg Három óriásplakát Missouriban, Ebbing mellett egy krimi vígjáték, amely izgalmas és feszült történetet kínál.

Ez a film arról mesél Mildred Hayes (Frances McDormand), egyedülálló anya, aki gyászolja lánya megerőszakolását és meggyilkolását, Angela (Kathryn Newton).

A hét hónappal ezelőtt bekövetkezett tragikus esemény végül arra kényszerítette Hayest, hogy lépjen fel, hogy megtalálja magát a gyanúsítottat, mert nem történt előrelépés lánya ügyében.

10. A lány sárkánytetoválással (2011)

Az utolsó legjobb film a szexuális zaklatásról A Lány Sárkánytetoválással rendezte: David Fincher.

Ez a film maga mesél a kalandról Mikael Blomkvist (Daniel Craig) egy gazdag családból származó nő 40 évvel ezelőtti gyilkossági ügyének feltárása során.

Harriet Vanger (Joely Richardson) eltűnt és gyanú szerint gyilkosság áldozata lett, holott holttestét nem találták meg.

Keresésében Blomkvist Lisbeth (Rooney Mara), egy okos hacker segíti, akit megerőszakoltak. Nils Bjurman (Yorick van Wageningen).

Nos, ezek voltak a szexuális zaklatásról szóló filmek, amelyeket érdemes megnézni tananyagként, bandákként.

Annak ellenére, hogy első ránézésre a bemutatott jelenetek kényelmetlenséget okozhatnak, a fenti filmeknek nagyon jó erkölcsi üzenete van, amelyet elgondolkodhat.

Olvassa el a cikkeket is Film vagy más érdekes cikkeket a Shelda Audita.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found