hogyan lehet könnyen belépni a BIOS-ba / laptopba, garantált siker!

Szeretné flash-rel telepíteni a Windows rendszert, de nem tudja, hogyan kell megadni a BIOS-beállításokat? Így lehet egyszerűen belépni a PC BIOS-ba! Garantáltan működik!

Hozzáférés szükséges a BIOS-beállításokhoz, hogy flash-meghajtóval telepíthesse a Windows rendszert? De nem tudod, hogyan?

Azok számára, akik nem tudják, Alap bemeneti kimeneti rendszer (BIOS) egy olyan számítógépes rendszer alapprogramja, amely a számítógépes hardveren található több funkció szabályozására szolgál.

Annak ellenére, hogy ez az egyik fontos program a PC-n, valójában még mindig sok olyan felhasználó van, aki nem is tudja ennek az egyetlen programnak, bandának a létét.

Ehhez ebben a cikkben az ApkVenue néhányat megvitat hogyan lehet könnyen belépni a PC BIOS-ba.

Hogyan lehet egyszerűen belépni a PC BIOS-ba

Magának a BIOS-beállítások megadásához valójában nem olyan nehéz, banda. Mert a folyamat során alapvetően csak bizonyos billentyűket kell megnyomnia a billentyűzeten csomagtartó a BIOS-ba történő belépéshez.

A legtöbb laptopmárkában a kulcs a leggyakrabban használt a BIOS-beállítások megadásához F2, F12, Del, F1, vagy Fn + F2.

De azért, hogy ne legyen megzavarodva, amikor az ApkVenue elmagyarázza, hogyan kell belépni a BIOS-ba, először az alábbi BIOS-ba történő belépéshez hivatkozhat a billentyűzet billentyű táblájára:

LaptopBIOS billentyűzet
LenovoF2 vagy Fn + F2
AcerF1, F2 vagy CTRL + ALT + ESC
ToshibaF2, ESC vagy F1
DellF2, Del, F12, F1, F3 vagy Fn + F1
AsusF2
HPESC, F10 vagy F1
SamsungF2 vagy F10
MSIDel
SonyF1, F2 vagy F3
FujitsuF2

1. Hogyan lehet belépni a BIOS-ba Hotkey Billentyűzet

A PC BIOS-ba való belépés módját keresi? Az egyik módja, hogy megteheti, az a használata gyorsgomb billentyűzet, mint amit Jaka adott a fenti táblázatban, banda.

Csak a számítógépet / laptopot kell bekapcsolnia, majd a folyamat során csomagtartó Itt maradsz nyomja meg a billentyűzet gombot a BIOS-ba történő belépéshez folyamatosan.

A BIOS-ba történő belépéshez használható kulcsok általában a PC képernyőjének alsó sarkában jelennek meg, az alábbiak szerint.

Fotóforrás: ITPOIN (Nyomja meg a billentyűt a billentyűzeten, ahogyan az a PC képernyőn megjelenik, hogy miként lehet gyorsbillentyűvel belépni a PC BIOS-ba).

A fenti példaképen folyamatosan nyomhatja meg a gombot DEL hogy belépjen a BIOS beállításába. Sikeres esetben megjelenik a BIOS beállítási oldala.

Sajnos egyes laptopokon vagy számítógépeken a BIOS-ba történő belépésnek ez a módja már nem használható, bandák.

De nem kell aggódnia, mert az ApkVenue-nak más alternatív módja van, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk.

2. Hogyan lehet belépni a BIOS-ba billentyűzet nélkül

Megpróbálta az összes billentyűzetet belépni a BIOS-ba, de még mindig nem működik? Szeretne megtalálni a módot a BIOS billentyűzet nélküli belépésére? Van!

A billentyűzet billentyűinek használatán kívül megadhatja a BIOS-beállításokat anélkül, hogy bármilyen billentyűt meg kellene nyomnia a billentyűzeten, bandán.

A trükk a belépés UEFI firmware-beállítások. Ezek a beállítások általában megtalálhatók a Windows 10, valamint a Windows 8 rendszert futtató számítógépeken vagy laptopokon.

Tehát azok számára, akik az Acer, az MSI, az Asus vagy más márkák BIOS-ába való belépés módját keresik, kövesse ezt a módszert, amennyiben a számítógépe már korábban használja a Windows operációs rendszerek egyikét.

Nos, további részletekért láthatja az alábbi lépéseket.

1. lépés - Ugrás a „Beállítások” elemre

  • Először is először megnyitja a menüt 'Beállítások' laptopon vagy számítógépen.

  • Ezt követően kattintson a menüre "Frissítés és biztonság".

2. lépés - Válassza ki a „Helyreállítás” menüt

  • A következő lépésben kattintson a menüre 'Felépülés'. Ebben a szakaszban, részben Haladó indítás kattintson a gombra 'Újraindítás most'.

  • Ezt követően a számítógép automatikusan újraindul.

Fotóforrás: JalanTikus (Válassza a Helyreállítás menüt, hogy miként lehet billentyűzet nélkül belépni a BIOS-ba).

3. lépés - Válassza ki a „Hibaelhárítás” menüt

  • Ezután válassza ki a menüt 'Hibaelhárítás'.

4. lépés - Válassza a „Speciális beállítások” lehetőséget

  • Miután belépett a Hibaelhárítás oldalra, válassza ki az egyik lehetőséget 'Haladó beállítások'.

  • Ezután válasszon egy lehetőséget „UEFI firmware-beállítások” és kattintson a gombra 'Újrakezd'.

  • Ezután a számítógép automatikusan újraindul.

5. lépés - Adja meg a BIOS-beállítást

  • Ha elvégezte a fenti lépéseket, akkor az újraindítási folyamat befejezése után sikeresen megadta a BIOS-beállításokat.

Fotóforrás: JalanTikus (Ez az utolsó áttekintés arról, hogyan lehet belépni az Asus Windows 10 BIOS-ba).

3. Hogyan lehet belépni a BIOS-ba CMD-vel

Fotóforrás: JalanTikus (Olyan módot keres, hogy CMD-vel belépjen a BIOS-ba? Sajnos ezt nem tudja megtenni).

Ha azon gondolkodik, hogy megtalálja a CMD-vel való BIOS-ba történő belépés módját, sajnos még mindig az erre nincs mód, banda.

Parancssor (CMD) az egyik leghatékonyabb lehetőség a PC különböző problémáinak azonnali kezelésére, de ebben az esetben nem használhatja a BIOS-ba történő belépéshez.

Csak a CMD parancsot használhatja ellenőrizze a BIOS verzióját csak PC-n, anélkül, hogy belemennénk.

Tehát ebben a cikkben az ApkVenue nem tudja megadni, hogyan lehet ezzel a CMD-vel belépni a BIOS-ba. Ehelyett követheti az ApkVenue által a fentiekben ismertetett PC BIOS-ba történő belépést.

4. Hogyan lehet belépni a BIOS-ba a Vezérlőpulton keresztül

Fotóforrás: JalanTikus (Eddig nincs mód a BIOS-ra a Vezérlőpulton keresztül, amelyet megtehet).

Csakúgy, mint korábban, nem teheti meg, hogy miként lehet belépni a BIOS-ba a Vezérlőpulton keresztül.

Ennek oka a Vezérlőpult nem nyújt funkciókat amely lehetővé teszi a BIOS belépését ezen a programon keresztül.

A Vezérlőpultot csak a PC hardverhasználatának kezelésére és figyelemmel kísérésére használhatja a benne található szoftverek egy részének felhasználásával.

A Vezérlőpult segítségével törölheti a számítógépen lévő alkalmazásokat és számos más funkciót is, kivéve a BIOS-beállítások megadását.

Nos, ez volt a tipp, hogy ezúttal hogyan lehet egyszerűen belépni a PC BIOS-ba az ApkVenue-ból, bandában.

Azok számára, akik az MSI, az Asus, az Acer és más laptopmárkák BIOS-ba való belépésének módját keresik, az ApkVenue ismét hangsúlyozza, hogy követheti a fenti módszert.

Megjegyzéssel, hogy a számítógép vagy laptop már használja a Windows 8 vagy 10 operációs rendszert és rendelkezik egy UEFI Firmware Settings funkcióval benne. Sok szerencsét!

Olvassa el a cikkeket is Tech Hack vagy más érdekes cikkeket a Shelda Audita.