mi a képkocka másodpercenként (fps) játékokban és videókban?

Az FPS az, hogy másodpercenként hány kép (kép) keletkezik egy játékban. Nézze meg a következő magyarázatot, hogy megtudja a megfelelő FPS-t!

Azok számára, akik szeretnek játszani vagy videókat nézni, biztosan gyakran hallottátok ezt a kifejezést FPS. Mint már tudhatod, az FPS a képkocka másodpercenként.

Az FPS fontos szerepet játszik egy játék és videó grafikai minőségében. Játékok esetén minél magasabb az FPS szám, annál gördülékenyebb és gördülékenyebb lesz a játék mozgása, például egy 120Hz-es Android-játéknál.

Magában a videóban minél magasabb az FPS szám, annál tisztábban és simábban fog futni a videó. Megtalálja a felvétel során is HP a legjobb minőségű fényképezőgéppel.

Szóval, valóban megértette, mi az FPS? Talán még mindig összetévesztetted Jaka korábbi magyarázatával. Ha igen, csak nézze meg az alábbi FPS-sel kapcsolatos további magyarázatot.

Az FPS-ről nemcsak a játék világában gyakran beszélnek a filmiparban is. Ez nem meglepő, mert mindkettő mozgóképeket jelenít meg.

Igen, amikor filmet néz, valójában képek gyűjteményét látja. Amikor van minél több kép és annál gyorsabb az átmenet akkor az egyik kép és a következő között a mozdulat olyan valóságosnak tűnik. Így érezni fogja, hogy videót néz, nem pedig mozgóképet.

Erre példát érezhet, ha megnézi a Hobbit-trilógiát, amely egy 3D effektusokkal ellátott és felvett film 48 FPS. Valójában a legtöbb hollywoodi film 24 FPS-sel rendelkezik.

A filmtekercs képkockáinak lejátszási és megvilágítási sebességét a mozivászon felé nevezzük filmkocka szám, és az egységek képkocka másodpercenként.

Mi az FPS?

Fotóforrás: Logikai növekmények blog

A fenti magyarázatból arra lehet következtetni Az FPS az egy másodpercen belül grafikus formában létrehozott képmegjelenítések (keretek) száma. Például a 30 FPS másodpercenként 30 kép megjelenítése.

A legjobb VGA kártya befolyásolhatja az FPS számát és a játékban megjelenített grafika minőségét. A VGA kártya teljesítményének mérése az ApkVenue fentebb kifejtett képkockasebességére hivatkozva történhet.

Ha még mindig zavart, a képkockasebesség az milyen gyorsan a képek másodpercenként jelennek meg, míg az FPS Mennyi másodpercenként látható képek.

Nos, a legjobb grafikus Android-játékok mindenképpen magas FPS-számmal rendelkeznek. Ha az FPS és a VGA kártya nincs kiegyensúlyozva, akkor a játék kijelzője lassú vagy megrepedt lesz.

Akkor mennyi FPS alkalmas játékokra? Mielőtt válaszolna erre a kérdésre, először tudnia kell, mi a különbség a játékban a 30 FPS és a 60 FPS között.

Mi a különbség a 30 FPS és a 60 FPS között?

Fotó jóvoltából: Quora

Mind a népszerű játékkonzolokon, mind a PC-n az ajánlott FPS arányok 60Hz, míg az okostelefonokon a játékok gyakran csak 30Hz az akkumulátor kényelme és hőmérséklete miatt.

Egészen a közelmúltig számok Legmagasabb FPS amit a PC elérhet 240Hz. Az FPS ezen szintjén természetesen olyan karaktermozgásokat találhat, amelyek olyan természetesek, mint tárgyak igazi mint az emberek.

Jól, 30 FPS és 60 FPS különbség a fenti képen láthatja. Amikor az autó megfordul, a 30 FPS sebességű játék tiszta képet mutat elhomályosít. Eközben a 60 FPS sebességű játékokban a kép a sok mozgás ellenére is stabilabb.

Erre hivatkozhatunk elmosódás. Egyszerűen fogalmazva, elmosódás a részletek elvesztése, amikor valami nagyon gyorsan haladunk. Ennek oka, hogy a szemünknek csak korlátozott a fókuszterülete.

Elmosódás jelenik meg, mert rövid idő alatt megjelenítünk egy képcsomagot. 30 FPS-es játékban másodpercenként kevesebb kép jelenik meg, mint egy 60 FPS-es játékban. Gyors mozgás esetén a kis képkockák száma nem elegendő a jó kép kialakításához sima, akkor felmerül elhomályosít a.

Mi a jó FPS egy játékhoz?

Fotóforrás: GameRevolution

Ma az okostelefonok többségének 60Hz-es képernyője van. Ez azt jelenti, hogy az eszköz akár 60 FPS sebességgel is képes futtatni játékokat, ha megfelelő chip támogatja.

Annak megállapításához, hogy az FPS mennyire jó egy játékhoz, ismernie kell az egyes FPS és az általuk készített grafikák összehasonlítását. Itt van a magyarázat.

  • <15 - Nem tud játszani: Ha az Ön által használt számítógép csak 15 kép / mp-nél kisebb képeket képes megjeleníteni, akkor nem használhatja a készüléket játékra, mert a játék minimális specifikációja 30 kép / mp.

  • 15-30 - Szinte játszani képes: Csak bizonyos játékokat játszhat, különösen a nagyon könnyű játékokat.

  • 30-45 - Elég: Elég jó grafikával játszhatsz játékokat. Ha azonban egy játék 45-nél magasabb FPS-arányt igényel, akkor még nem játszhatod a játékot.

  • 45-60 - Kényelmes: Kényelmesen játszhat a játékkal, mert élvezheti a grafikus kijelzőt Full HD felbontásban. Ez vonatkozik a nehéz játékokra is.

  • > 60 - nagyon kényelmes: Nagyon jól érzi magát játék közben, mert élvezheti a nagyon grafikus megjelenítést sima. Az olyan nehéz játékokat, mint a PUBG, jobbra igazítva is lehet játszani.

FPS a videón

Ahogy az ApkVenue fentebb elmondta, az FPS az Ön által rögzített videókban is szerepel. De van egy kis különbség, amit tudnod kell, banda.

Ha a videó 30 kép / mp sebességgel rendelkezik, akkor ez azt jelenti, hogy 30 kép alkotja a videó mozgását 1 másodperc alatt.

Eközben, ha a videó 60 kép / mp sebességet ír, ez azt jelenti, hogy 60 kép alkotja a mozgást a videóban 1 másodperc alatt.

Ha össze akarod hasonlítani, melyik a jobb, akkor természetesen a 60 kép / mp sebességű videó elméletileg jobb, figyelembe véve a több képkockát 1 másodperc alatt, annál simább és kevésbé törött a videó.

Jaka fenti magyarázatából megtudhatja, hogy az FPS az képkocka másodpercenként és a másodpercenként megjelenített képek száma. Minél magasabb az FPS sebesség, annál gördülékenyebb a kép mozgása.

Mondhatni, hogy a 60 FPS jó a játékban való használatra, mert olyan grafikus kijelzőt tud nyújtani, amely kényelmes a szemünknek. A magasabb FPS sokkal nagyobb megjelenítést biztosít neki sima, de ezt megfelelő eszközökkel is támogatni kell.

Olvassa el a cikkeket is Out Of Tech vagy más érdekes cikkeket a Sheila Aisya Firdausy.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found