7 megdöbbentő tény a Xiaomi-ról, amelyeket biztosan nem ismertél

Lehet, hogy nagyon ismeri a Xiaomit, de ezúttal az ApkVenue érdekes tényeket fog megvitatni, amelyeket nem biztos, hogy tudna a Xiaomiról.

Xiaomi egy olyan vállalat, amely technológiával foglalkozik, különösen okostelefon-eszközök és egyéb elektronikai termékek gyártásával. A Kínából származó vállalat nem hosszú életű, 2010-ben és mostanáig alapították Xiaomi világszerte ismert volt.

Lehet, hogy Ön nagyon ismeri ezt az egy vállalatot, de ezúttal az ApkVenue érdekes tényeket fog megvitatni, amelyeket nem biztos, hogy tudna a Xiaomiról.

  • 10 lenyűgöző tény a Microsofttól, amit nem tudtál
  • 7 lenyűgöző tény a Google-tól, amelyeket biztosan nem tudtál
  • 8 lenyűgöző tény a Facebookról, amelyeket biztosan nem tudtál

7 lenyűgöző tény a Xiaomitól, amelyeket biztosan nem tudtál

1. A név továbbra is titokzatos

Valóban, ez a név kínai nyelven készült, de tudod? A kínaiaknak is gondot okozott a név fordítása. Több kínai embert kérdeztek a nevekről Xiaomi és erre válaszoltak két karakter (Xiao és Mi) szó szerint azt jelenti kevés rizs. Talán van valami más célja a név mögött, amelyet a legtöbb ember még nem ismer.

2. "Több termékkel" rendelkező vállalkozások

Talán nem meglepő, ha hallja a Samsung, a Sony és az LG szavakat az általuk létrehozott különféle termékekkel. De kíváncsi lesz erre a nemrégiben alapított cégre, és máris nagyon sokféle termékük van. Eddig okostelefont, okos karkötőt, táblagépet, okostévét, drónok, útválasztók, laptopok, egerek, headsetek és még sok más. A Xiaomi még nemrégiben létrehozott egy Advanced Anti Pollution Mask-ot.

3. A Xiaominak tapasztalt alkalmazottai vannak

A kapcsolatok vagy akár üzleti partnerek megléte nagyon hasznos egy jó vállalat felépítéséhez. Ez alól a Xiaomi sem kivétel. Hívd 2013-ban Hugo Barra sikeresen felvette a Google korábbi termékmenedzserét és Android fejlesztői menedzserét alelnöknek. 2014-ben a Xiaominak ismét sikerült toboroznia az Apple 3 alapítójának egyikét, nevezetesen Steve Wozniak. Ezek közül néhány olyan képzett tapasztalattal rendelkezik, amelyeket a Xiaomi sikeresen beszervezett.

4. Hsziaomit azzal vádolták, hogy kém

Talán hallotta, hogy a Kína által gyártott okostelefonok többségében van valamilyen szoftver kém mobilba ágyazva. 2014-ben észlelték kémprogramok kém eszköznek tekinthető az eszközön Xiaomi Redmi Note és Xiaomi Redmi 1S.

2015-ben azonban egy németországi céget neveztek el G adatok, bejelentette, hogy gyakori. A Xiaominak pedig sikerült visszaszereznie hírnevét.

5. A nyereség és a jövedelem közötti különbség

Bár mondhatnánk, hogy a Xiaomi jövedelme meglehetősen nagy, nem éri meg az előnyöket. Talán ez az általuk használt mottó miatt történhet meg, mégpedig "prémium terméket hoz létre, de alacsony az ára". Például 2013-ban a Xiaomi csak 56 millió USD nyereséget ért el a 4,3 milliárd USD összbevételektől. Ironikus gondolkodni, ez az egyik oka annak, hogy a kínai okostelefonok ilyen alacsony árakkal bírnak.

6. A Xiaomi jobban a középső és az alacsonyabb piaci szektorra összpontosít

Mint már sokan tudják, a Xiaomi mindig viszonylag olcsó áron adja el termékeit. Azt is meg kell jegyezni, hogy készülékeiket olyan árakon értékesítik, amelyek közel állnak a gyártási költségekhez. Ők is inkább az értékesítésre koncentrálnak online és ritkán építenek saját okostelefon-üzletet.

7. Fenomenális történelem

Xiaomi, amely egy vállalkozásból indult ki üzembe helyezés kicsi és csak körülbelül 30 tag. Ebben az időben azonban nagyon sikeres vállalattá váltak. Most is 20 milliárd dollár körüli forgalommal rendelkeznek. Elég sok egy új cég. A Xiaomi továbbra is gyors ütemben növekszik, és most már több mint 8000 alkalmazottja van.

Ez 7 tény a Xiaomitól, amit biztosan nem tudsz. Van olyan tény, amelyet elmulasztottunk? Ne felejtse el elmondani véleményét az alábbi megjegyzések oszlopon keresztül.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found