Tokopedia vs Bukalapak, az összes összehasonlítás, amelyet tudnia kell!

A Tokopedia és a Bukalapak olyan e-kereskedelmi webhelyek neve, amelyek Indonéziában már nagyon nagyok. Olyan sok ember üzletel itt, talán te is közéjük tartozol. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai

Manapság a vásárlás sokkal könnyebbé vált. Már nincs szükségünk piacokra vagy szupermarketekbe járni. Csak le kell ülnünk a laptop elé, csatlakoznunk az internethez, majd vásárlási és eladási oldalakon keresztül bármit megvásárolhatunk online. Sok vételi és eladási oldal található online jelenleg például a Tokopedia, a Lazada, a Bukalapak, a Blibli stb. Csak azt kell meghatároznunk, hogy milyen tételeket vásárolunk, majd olyan webhelyeket keresünk, amelyek vonzó áron kínálnak promóciókat. Az internetes banki műveleteknél is könnyebb a tranzakció, akkor csak arra kell várnia, hogy a megvásárolt tárgyakat futár segítségével szállítsák.

Látva, hogy rendkívül sok vételi és eladási oldal található online most természetesen okosan kell megválasztanunk, hogy mely webhelyeket használjuk közvetítőként az eladókkal. Ez nemcsak a felajánlott ár, hanem a tranzakció biztonságának megfontolása is.

  • Tippek a biztonságos online tranzakciókhoz
  • Könnyű módszer a használt autó eladására okostelefonnal
  • ROCK! Az ANONYMOUS által feltört ISIS webhely drogértékesítő weboldallá válik!

Tokopedia VS Bukalapak

Tokopédia és Bukalapak a helyek neve e-kereskedelem ami Indonéziában már nagyon nagy. Olyan sok ember üzletel itt, talán te is közéjük tartozol. Természetesen mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai.

Tehát, hogy eldönthesse, melyik webhelyen vásárol, ehhez a következőkben a Tokopedia adásvételi webhely és a Bukalapak előnyeinek és hátrányainak összehasonlítását láthatjuk.

A Tokopedia & Bukalapak előnyei és hátrányai

  • Áruk eladó

A Tokopedia és a Bukalapak valójában két típus e-kereskedelem ugyanaz. Mindkettő "digitális bevásárlóközpont" lesz, ahol bárki megnyithatja ott a kioszkját. A kínált áruk és termékek változatai is változnak. Ami az író tapasztalatát illeti e két oldal felfedezésében, a Tokopedia többet kínál a piacon található cikkek közül. Például elektronikai cikkek és háztartási gépek. Eközben a Bukalapak számos egyedi cikket kínál, például achátot és még kerékpáralkatrészeket is, és az eladók többnyire UKM (kis- és középvállalkozások).

  • Fizetési mód

Elkövetőként e-kereskedelemTermészetesen mindkettőnek teljes fizetési módot kell biztosítania a különféle bankszámla-felhasználók számára. Eleinte a második e-kereskedelem nem támogatja a hitelkártyás fizetéseket. De a növekvő számú tranzakcióval együtt mindketten hitelkártya-szolgáltatásokat adtak a fizetési módhoz. A Tokopedia függetlenül a fizetési módot szolgálja a kattintási fizetést, e-készpénz Mandiri, Klikpay BCA, kézi banki átutalás és Tokopedia egyenleg. Míg a Bukalapak a clickpay-t egymástól függetlenül fogadja el, a Klikpay BCA, a Cimbclicks Niaga, a kézi banki átutalások és a pénztárca nyitása (Bukalapak egyenleg).

  • Tranzakcióbiztonság

Kezdetben a Bukalapak létezése miatt magasabb rendű volt indikátor a megbízható eladó hírneve, mégpedig a szám szerint Visszacsatolás és a sikeres tranzakciók százalékos aránya. De akkor a Tokopediának van egy jelölője is, hogy az eladóban bíznak-e vagy sem, mégpedig az értékelés 5 csillag minden eladón. Az 1 csillag azt jelenti, hogy kevésbé megbízható, míg az 5 csillag azt jelenti, hogy nagyon megbízható. Mindezeket a mutatókat természetesen a vásárlók adják meg sikeres tranzakcióik után.

  • Tranzakciós értesítés

Az értesítések vagy értesítések a tranzakciók során minden bizonnyal fontos szempontok annak megállapításához, hogy az általunk végrehajtott vásárlási folyamat sikeres volt-e. A két színész e-kereskedelem majdnem ugyanaz az értesítés. Minden tranzakciós folyamatot e-mailben értesítenek.

  • Webhely nézetek

A Tokopedia és a Bukalapak is hasonló navigációval rendelkezik. A különbség az, hogy a Tokopedia domináns zöld színével az objektumkategória választását helyezi előtérbe középső része utána transzparens. Eközben a kategóriaopciók Bukalapakon kerülnek elhelyezésre tetejére. Így azonnal kiválaszthatja a keresett kategóriát.

  • Hírnév

A Tokopedia még Bukalapak előtt született. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Tokopedia sokkal jobb lesz, mint a Bukalapak. Mindegyiküknek bizonyos hírneve van a felhasználók szemében. Valójában ez a hírnév nem teljesen a Tokopediától és a Bukalapaktól származik, hanem az eladóktól. Mindkét félnek azonban képesnek kell lennie arra is, hogy eldöntse, melyik eladóknak megfelelő az értékesítés felület minden egyes. A Tokopedia és a Bukalapak is sok választást és ellenőrzést végzett eladó mielőtt csatlakozik.

Ez az összehasonlítás nem arra szolgál, hogy lássa, ki a felsőbbrendű, hanem csak azért, hogy referenciát nyújtson Önnek, hogy kiválaszthassa, vásárol-e a Tokopediában vagy a Bukalapakban, ha szükséges. Remélem, hogy segít: D


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found